Care sunt notele și ingredientele din parfumurile arăbești

Unele dintre cele mai populare tipuri de parfumuri sunt parfumurile orientale, arăbești. Sunt perfect de purtat în special în perioada sezonului rece, datorită mirosurilor persistente. Mare parte din tipurile de parfumuri arăbești pe care le găsim astăzi sunt inspirate din primele parfumuri utilizate în perioada antică a Peninsulei Arabice.

Nici o colecție de parfumuri nu este completă fără măcar un parfum oriental sau arăbesc. Acestea au o aromă mult mai bogată, mai matură, cu combinații de note complexe.

Cum să recunoști parfumurile arăbești

Parfumurile arăbești, sunt, după cum spuneam, ceva mai complexe comparativ cu ale parfumuri. Aroma acestora este mult mai intensă și mai bogată și poate varia între oriental floral sau oriental lemnos. Prezența diferitelor tipuri de condimente este destul de comună. Parfumurile arăbești utilizează ingrediente mai exotice, ce includ vanilie, scorțișoară, iasomie, orhidee, floare de portocal și iris.

Note picante, condimentate

Aceste tipuri de parfumuri arăbești sunt mai populare printre bărbați, însă sunt alese și de către femeile ce preferă un parfum puternic și senzual. Cele mai comune note a acestei categorii sunt: scorțișoară, cuișoare, piper și nucșoară. Deși neobișnuite, dar fascinante, aceste note de parfum oferă senzația de lux și eleganță.

Note lemnoase

Notele lemnoase se regăsesc în majoritatea tipurilor de parfumuri arăbești, însă în unele dintre acestea, reprezintă chiar note de vârf. Printre cele mai întâlnite note lemnoase se numără: lemnul de santal, lemn de trandafir sau palisandru, note de cedru și vetiver. Notele lemnoase sunt utilizate în majoritatea parfumurilor și sunt foarte apreciate atât de către doamnele, dar și de către domnii pasionați de arome și parfumuri surprinzătoare.

Note aromatice, gurmande

Multe parfumuri arăbești folosesc note aromatice, gurmande, pentru a oferi aromei o senzație de căldură, de dulce, complexă. Printre notele aromatice cele mai întâlnite în parfumurile orientale sunt: vanilia, mierea, ciocolata, migdalele, caramelul și zaharul ars. Toate acestea se completează armonios și sunt foarte compatibile cu notele lemnoase, florale sau condimentate din parfumuri arăbești. Aceste note sunt foarte populare printre femei, în mod special.

Note florale

Notele aromatice florale sunt unele dintre cele mai vechi tipuri de note în cazul parfumurilor orientale. Aceste parfumuri arăbești au o bază dulce, caldă, cu note florale foarte aromatice, complexe. Cele mai des întâlnite note din această categorie sunt: trandafirii, tuberozele, gardenia, iasomia și garoafa. Sunt foarte des întâlnite în parfumurile pentru damă sau cele unisex.

Exemple de parfumuri arăbești sau cu note orientale

Donna by Valentino este un parfum floral-oriental ce aduce împreună bergamota intalienească cu trandafirul și irisul bulgărești, și care are o bază compusă din note de patchouli, piele și vanilie. Această combinație este, într-adevăr, una ușoară, dar complexă, fiind o alegere perfectă și pentru zi, dar și pentru noapte. Tot din această cateogorie de parfumuri floral-orientală, fac parte și Pure XS by Paco Rabanne și Classique by Jean Paul Gaultier. Pure XS este un parfum pentru femei, descris ca fiind un parfum provocator, o explozie de mirosuri florale. Are ca note de vârf ylang-ylang, vanilie, lemn de santal, semințe de ambrette și popcorn. Se mai regăsesc note de cocos, piersică, floare de portocal, mosc și chihlimbar. Classique al lui Jean Paul Gaultier, pe de-altă parte, este un parfum dulce, floral, pudrat, fin condimentat. Notele de vârf sunt de floare de portocal, anason stelat, trandafir, mandarină, pară și bergamot. Notele de mijloc sunt de ylang-ylang, ghimbir, orhidee, stânjenel, tuberoză și prune. Notele de bază sunt de vanilie, ambra, mosc, scorțișoară și lemn de santal.

Versace Oud Noir este un parfum oriental lemnos, special pentru bărbați, care are ca note de vârf piperul negru, portocala amăruie, și neroli; note de mijloc de șofran, cardamom și olibanum, și note de bază de lemn de agar (oud), patchouli, și leatherwood.

Parfumuri arabesti – oferte

Un parfum arăbesc, popular, este Ard Al Zaafaran Shams Al Emarat Khususi, fiind un parfum complex, cu un miros intens. Acesta este ușor de remarcat, având note de vârf de măr verde și trandafir, note de mijloc de vanilie și mirodenii orientale și note de bază de mosc alb, oud și chihlimbar.

Vurv Craft Noir face parte tot din categoria de parfumuri arăbești, fiind ceva mai accesibil ca și preț față de parfumurile de designer. Acesta este un parfum unisex, sofisticat, caracterizat ca fiind fresh, puternic și lemnos. Aorma sa este distinctă și nu este neapărat pe placul tuturor. Ca și note de vârf are condimente orientale. Notele de mijloc sunt de tămâie și flori, iar notele de bază sunt de mosc, vanilie, ambra și note lemnoase.

Parfumurile arăbești sunt preferate pentru persistența pe care o au și pentru aromele deosebite și complexe. Indiferent de notele principale pe care acestea le au, sunt mereu parfumuri condimentate, intense, senzuale, perfecte atât pentru femei cât și pentru bărbați. După cum spuneam, nici o colecție de parfumuri nu este întreagă fără unul sau chiar două parfumuri arăbești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *