Muncă la negru într-un restaurant, comerț și prestări servicii, la Botoșani. Amenzi usturătoare date patronilor de inspectorii de muncă

restaurant din Botosani- stiriInspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au amendat administratorul unui restaurant din Botoșani pentru muncă la negru. Controlul a fost efectuat de inspectorii de muncă în luna martie, iar amenda a fost de 40.000 de lei pentru două persoane găsite fără forme legale de muncă. Alte două amenzi pentru muncă la negru au mai fost date în comerț și prestări servicii, cu o valoare totală de 40.000 lei.

Potrivit unui comunicat al ITM Botoșani, în luna martie, în domeniul relații de muncă au fost efectuate controale la un număr de 111 angajatori, cu un număr de 2090 salariaţi dintre care 1045 femei şi un minor.

Au fost constatate 138 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate șapte sancţiuni dintre care două cu avertisment şi cinci cu amenzi în valoare de 86.000 lei”, se precizează în informarea ITM. O amendă în valoare de 6.000 lei a mai fost pe registrul electronic al zilierilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *