Doar doi medici de familie din municipiul Botoșani au acceptat să vaccineze pacienții prin cabinetele individuale. Alți 38 sunt din mediul rural

Interes scăzut din partea medicilor de familie din județul Botoșani în campania de vaccinare anti COVID. Doar 40 de medici de familie, din 166 câți sunt în județul Botoșani, și-au dat acceptul de a se implica în campania der vaccinare, a anunțat marți, într-o conferință de presă, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței. Potrivit sursei citate, din cei 40 de medici care vor imuniza pacienții de pe listele proprii, doar doi au cabinete în municipiul Botoșani restul fiind din mediul rural.

S-a solicitat o listă a medicilor de familie din judeţul Botoşani care ar accepta să vaccineze în cadrul cabinetelor medicale individuale. Vorbim de vaccinurile care pot avea condiţii de depozitare mai flexibile, cum sunt cele de la AstraZeneca şi de la Johnson. Din 166 de medici de familie, 81 din mediul urban şi 85 din mediul rural, şi-au dat avizul 40 de medici„,  a declarat Monica Adăscăliței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *