Cum vor arăta nunțile și botezurile „de pandemie”, cu test, vaccinare COVID-19 și distanțare: Reguli pregătite de autorități

restaurant, stiri, botosani, nuntaO lună îi mai desparte pe ortodocși de debutul sezonului de nunți. În următoarele luni, evenimentele vor putea fi organizate doar în cazul în care nuntașii sunt vaccinați sau au trecut prin boală. În plus, numărul celor care vor dori să incingă ringul de dans la aceste petreceri va fi restricționat.

Autoritățile lucrează la scenariul pentru redeschiderea sezonului de botezuri și nunți, anunță Realitatea PLUS. Ar putea fi permise nunțile și botezurile pentru restul acestui an, dar numai în condiții foarte bine stabilite.

Participarea la petrecerile private organizate cu prilejul nunților și botezurilor va fi permisă în trei situații: persoanelor care au un test negativ sau dacă au fost imunizate sau dacă pot dovedi că au trecut prin boală.

În plus, aranjarea invitaților la mese va ține cont de distanțare dar și de incidența cumulată COVID-19 în localitatea unde este organizat evenimentul respectiv. Astfel, la o incidență cumulată între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori, persoanele ar putea fi așezate câte 8 la masă, și nu 12, cum este în prezent.

Iubitorii dansului însă ar putea avea de suferit, pentru că numărul celor care vor putea intra pe ring va fi restricționat în momentul în care vor putea fi organizate petrecerile de nunți și botezuri.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *