Antemergator, ajutorul ideal pentru primii pași în viață

În primii ani de viață ai micuțului tău, te încearcă tot felul de emoții – de la fericire absolută, la agonie și apoi iar extaz. Aceste stări sunt firești, fiindcă asiști la dezvoltarea minunii tale plămădite din iubire. Între mamă și puiul ei este o dragoste nebănuită, care se înfiripă de la prima atingere, iar bucuria ei de a-l vedea pe cel mic făcând primii lui pași în viață nu se compară cu absolut nicio altă emoție în viață.

Odată ce bebelușul tău învață cum să se ridice și să se susțină pe propriile piciorușe, vei știi clar că pe lângă oricare alte jocuri și jucarii bebelusi pe care vei fii tentat să le cumperi, trebuie să te uiți și după dispozitive special adaptate la etapele de creștere ale puiului tău. În momentul în care de la mersul de-a bușilea, prichindelul tău se aventurează să exploreze lumea pe propriile picioare, va fi nevoie să îi cauți modele de antemergator și, ulterior, după ce își formează deprinderile cu un antemergator să începi să cauți și modele de premergator.

Citește în continuare articolul și vei afla de ce este important ca micuțul tău să experimenteze primii pași în viață cu ajutorul unui antemergator și de ce ulterior ar trebui să recurgi și la varianta de premergator.

Nu uita, nici alegerea de jucarii bebelusi nu este atât de ușoară precum pare, fiindcă trebuie să alegi cele mai bune materiale care să nu îi pună viața în pericol. Urmează să îți prezentăm în continuare câteva lucruri de care să ții cont atunci când alegi jucarii bebelusi ori modele de antemergator și premergator.

Antemergator, partenerul ideal în primii pași în viață ai micuțului tău

Dacă ai norocul să fii acolo când bebelușul tău face primii pași, momentul acela va fi imortalizat pentru totdeauna în mintea ta și îți vei aminti acele momente magice tot timpul. Însă, înainte de a începe propriu-zis să facă primii pași, sunt câteva etape în deprinderea motorie de a păși pe propriile piciorușe.

Etapele prin care cel mic ajunge la antemergator și ulterior la premergator

În primele 4-7 luni de viață, micuțul tău va începe ușor să se răsucească în față și în spate ca prime semne că își stăpânește corpul. În această etapă, este absolut necesar să fii cu ochii pe micuț și eventual cu o mână pe el oricând stă în funduleț, fiindcă ar putea oricând să înceapă să se răsucească și s-ar putea accidenta dacă nu ești atent.

Adevărata independență o capătă în momentul în care încep să meargă de-a bușilea. Acest fenomen se întâmplă între 7 și 10 luni, atunci când cei mai mulți bebeluși descoperă că se pot deplasa prin a-și mișca mânuțele și piciorușele simultan.

În cele din urmă, micuțul tău va începe să se ridice într-o poziție, încă instabilă, dar va sta în picioare. Abia după ce își stăpânește mișcările, micul tău explorator va începe să facă primii săi pași, ținându-se de ce apucă pentru un strop de ajutor. Aici intervine rolul unui antemergător. Acest dispozitiv îi oferă celui mic susținerea de care are nevoie să poată sta pe piciorușele sale și să facă fără frică primii pași.

După ce reușește să nu se mai dezechilibreze, cel mic se va putea plimba ulterior prin casă cu ajutorul unui premergător. Un premergător îi oferă cadrul necesar și susținerea de care cel mic are nevoie pentru a putea păși în siguranță și a-și definitiva abilitățile motorii.

Care este diferența dintre antemergator și premergator?

Panoul de activități cu roți și o bară de care copilul se ține și pe care o împinge la fiecare pas se numește antemergător și îl ajută pe cel mic să facă primii lui pași în viață. Chiar dacă este destinat pentru mers, panoul de activități poate fi, cel mai adesea, folosit și când micuțul tău stă în fund. De aceea, alegerea unor jucarii bebelusi potrivite pe care să le atașezi unui antemergator este de dorit.

Un antemergator îl va învăța pe puiuțul tău cum să meargă corect și să își coordoneze forța fizică (fiindcă va fi nevoit să împingă de antemergator pentru a putea păși). În acest fel, dobândește încredere în sine și în forțele sale și mai mult învață să își observe mișcările, rafinându-și echilibrul.

Pe de altă parte, un premergător este tot un centru de activități, dar care are pe mijloc un suport de susținere al celui mic. Acesta pune piciorușele prin orificiile acestui premergator și ulterior se deplasează cu ajutorul roților. Datorită susținerii, un premergator îi oferă celui mic încrederea că poate explora întreaga casă fără să se accidenteze sau să cadă. Din acest punct de vedere, un premergator este mai sigur decât un antemergator, însă cele două își au rolul bine definit în dezvoltarea bebelușilor.

În alegerea modelului potrivit de antemergator, dar și de premergator vei observa că există o varietate de opțiuni din care să alegi. Motiv pentru care, ne-am propus să îți ușurăm munca și să îți propunem o listă de lucruri pe baza cărora să faci alegerea corectă pentru micuțul tău în materie de antemergator și premergator.

Un antemergator sau un premergator? Iată câteva întrebări simple pe care să ți le pui și pe baza cărora să alegi ce ți se pare mai potrivit nevoilor voastre

 

  • Cât de mobil este copilul tău?

 

Dacă prichindelul tău abia învață să își mențină echilibru, atunci poate că are nevoie de un premergator. Unele modele de antemergator sunt mai potrivite pentru copiii care preferă să se miște foarte mult, își pot menține cu ușurință echilibrul și care au foarte multă energie.

 

  • Ce tip de pardoseală ai în casă?

 

Un premergator se pretează unor suprafețe mai dure, fiindcă micuțul tău este protejat de eventualele obstacole impuse de un covor pe podea. În schimb, dacă alegi un antemergator, trebuie să te asiguri că cel mic nu are de ce să se împiedice în călătoria lui prin întreaga casă.

 

  • Te deplasezi mult?

 

Această întrebare este vitală. Indiferent că alegi un antemergator sau un premergator, trebuie să optezi pentru un dispozitiv care ocupă puțin spațiu sau care se poate plia. Consultă oferta variată de modele de antemergator și premergator pe Kidino.ro și vei descoperi jucarii bebeluși și nu numai, dar și modele de antemergator și premergator pentru nevoile tale și ale micuțului tău.

Sperăm că acest articol a fost util pentru tine și că acum îți va fi mai ușor să alegi un antemergator sau un premergator ori pe amândouă dacă spațiul îți permite. Găsești oferte variate de jucarii bebelusi, antemergator și premergator pe Kidino.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *