VIDEO Mori cu zile până ajunge salvarea! Cum circulă o ambulanță pe un drum din Botoșani

Ne plângem că nu ajung ambulanțele la timp, dar nici nu ar avea cum. Unele drumuri din județul Botoșani arată de parcă ar fi fost ciuruite de bombe, iar circulația pe aceste tronsoane este aproape imposibilă. Este și cazul drumului de la Todireni care le dă mari bătăi de cap șoferilor.
Cu atât mai frustrant este pentru șoferii de pe ambulanțe, care trebuie să circule repede pentru a ajunge la pacienți, dar o mărire a vitezei ar putea duce la tragedie sigură pe acest drum.

Personalul de la Ambulanţă se plânge că-şi face din ce în ce mai greu meseria din cauza infrastructurii rutiere din Botoşani. Judeţul are majoritatea drumurilor, fie că este vorba de cele comunale, judeţene sau naţionale, de proastă calitate. Multe au gropi, sunt denivelate şi pe deasupra foarte înguste.  Tocmai de aceea ambulanţierii spun că ajung foarte greu la intervenţii, timpul pierdut prin gropi, ducând la riscuri enorme pentru pacienţii în stare gravă. Sunt porţiuni de drum unde ambulanţa nu poate merge cu mai mult de 40-50 de kilometri la oră, în afara localităţii.

Timpul nostru de reacţie depinde de starea drumului. Iar starea drumului este precară în tot judeţul. Trebuie căutate rute alternative. Infrastructura face diferenţa între viaţă şi moarte”, spunea în urmă cu câteva luni medicul Nicuşor Curteanu, purtător de cuvânt SJA.

Mai mult decât atât ambulanţele, inclusiv cele noi au nevoie de reparaţii la numai 2-3 luni de funcţionare.

Duminică, un localnic a filmat cum circulă o ambulanță pe un astfel de drum. Imaginile vorbesc de la sine:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *