Restricții în trei localități din Botoșani. Una dintre acestea, aproape de carantină

Comuna Nicșeni este la un pas de a intra în carantină pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus. Sâmbătă, incidnța la Nișeni a ajuns la 7, 23 la mia de locuitori, fapt pentru care Direcția de Sănătate Publică a început să monitorizeze localitatea. Potrivit directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, dacă rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori, se va impune carantinarea.

Cei de la Nicșeni au avut ședință de CLU miercuri, în momentul în care incidența a crescut peste 4 și au luat măsurile conform ordinului Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Urmează să monitorizăm comuna Nicșeni, iar în cazul în care rata de incidența va crește peste 7,5, vom lua și celelalte măsuri care se impun, posibil și propunerea de carantinare.. Sunt focare familiale, dar monitorizăm și ținem legătura cu UAT-ul din Nicșeni”, a spus medicul Monica Adăscăliței.

O situație similară este și la Ripiceni, unde incidența este de 5,93 la mie.

Au luat măsurile care se impun peste rata de incidență 4 și este monitorizare. Dacă vedem că în următoarele zile rata de contaminare va crește, la fel vom face acel scor, dacă se impune carantinarea unei localități sau nu. După ce facem scorul trimitem la INSP, iar INSP ne valideazaă  sau nu propunerea. În mmentul de față, scorul nu este nici pentru Nicșeni și nici poentru Ripiceni pentru a carantina.  Scorul nu bate cu rata de incidență”, a precizat directorul DSP Botoșani.

În localitățile Nicșeni, Ripiceni și Știubieni, unde rata este de 4,41 la mie, sunt restricții suplimentare, de vineri până duminică, În aceste comune, carantina de noapte se va aplica de la ora 20.00, fata de 22.00, iar de la ora 18.00 vor fi inchise magazinele. Tot de la ora 18.00 vor fi inchise toate „activitatile de comert, prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *