Elevii intră în vacanţa de primăvară. Cursurile ar putea fi reluate faţă în faţă

Foto: Newsmaker

Începând de vineri, 2 aprilie, elevii intră în vacanţa de primăvară. Cei mai mai mulţi se vor reîntoarce la cursuri pe 4 mai. Reamintim că stuctura anului şcolar a fost modificată recent printr-un ordin al ministrului Educaţiei, încercarea de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Elevii intră în vacanţa de primăvară. Pentru cei mai mulţi dintre elevi vacanţa se va încheia în 4 mai,în timp ce clasele terminale vor face cursuri online în perioada 12 aprilie – 29 aprilie. După vacanța de primăvară, care se încheie în luna mai, elevii vor reveni la cursuri în funcție de scenariul în care este fiecare localitate în parte, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro. Sorin Cîmpeanu a mai spus că, în opinia sa, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, ministerul va avea suficiente argumente ca să ceară prezența fizică în școli a tuturor elevilor.

Structura anului şcoar a fost modificată recent prin ordin al ministrului  Educaţiei, astfel încât vacanţa de primăvară a fost prelungită. Vacanţa are loc în perioada 2 aprilie – 4 mai pentru ei mai mulţi dintre preşcolari şi şcolari.

Pentru elevii din clasele terminale, structura anului şcolar nu se modifică. Astfel, clasele terminale au vacanţă în perioada 2 aprilie – 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, şi în perioada 30 aprilie – 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe.

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activităţile didactice.

Decizia prelungirii vacanţei a fost luată de autorităţi cu scopul de a opri cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *