Mariana Honceru, cea care i-a compus cântecele inclusiv lui Ion Paladi, depusă la Biserica de pe Pietonalul Unirii. Când va fi înmormântată

Trupul neînsuflețit al Marianei Honceru este depus la Biserica ortodoxă „Sfânta Parascheva” de pe Pietonalul Unirii, Botoșani. Femeia care a compus textele cântecelor unor artiști renumiți din țara noastră va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 12.00.

Aceasta a murit în urma unor probleme de sănătate. Avea probleme cardiace și s-a stins din viață pe patul de spital.

Mariana Honceru era și coordonatorul Ansamblului Vatra al pensionarilor și a fost referent bibliotecar la Casa Sindicatelor până la pensionare. A compus textele cântecelor unor artiști renumiți.

„Astăzi am plâns ca un copil mic. E prea mare durerea și despărțirea de omul de cultură, textiera sufletului meu, care mi-a fost ca o a doua mamă, Doamna Mariana Honceru! Primul concert din România în care am participat, a fost la Botoșani în anul 2008, la invitația Domanei Mariana Honceru. Prima mea emisiune filmată în România, la Ipotești, la fel la invitația Doamnei Mariana Honceru. Majoritatea textelor din cântecele mele sunt semnate de Doamna Mariana Honceru! Cântecul ”Dorul Basarabiei”, text scris de Dna Mariana Honceru este și va rămâne pentru totdeauna cartea mea de vizită. Așa cum port dragostea de cântec și ”Dorul Basarabiei” în suflet, așa voi purta vie amintirea Dnei Mariana in inima mea! Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine! Ați lăsat o comoară inestimabilă pe pământ prin textele Dumneavoastră cântate de artiști pe de o parte și pe de alta a Prutului. Rămas bun, suflet blând și curat!!! O să-mi fie foarte dor de Dumneavoastră! Condoleanțe familiei și tuturor celor care o cunoscut-o pe una din cele mai mari textiere din România – Doamna Mariana Honceru!”, a spus artistul Ion Paladi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *