Adolescentul din Botoșani care și-a înjunghiat un coleg de școală, pedepsit de judecători

briceag, injunghiat, stiri, botosani Adolscentul din Botoșani care în luna septembrie a anului trecut și-a înjunghiat un coleg de liceu a fost condamnat, joi, de magistrații Tribunalului Botoșani. Eduard Petrișor Crețu, în vârstă de 17 de ani, din oraşul Săveni, a fost condamnat, în primă instanță, la doi ani de detenție într-un penitenciar de minori și tineri pentru săvârşirea infracţiunii de  „tentativă de omor”.

Solutia pe scurt: Respinge solicitarea inculpatului de reţinere a circumstanţei atenuante prevăzută de art. 75 alin. 2, lit. a Cod penal, ca nefondată. În baza art. 124 Cod penal, aplică inculpatului minor Creţu Eduard Petrişor, arestat preventiv în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti, măsura educativă a internării într-un centru educativ, constând în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, unde va urma un program de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale, precum şi programe de reintegrarea socială, pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

Pe 30 septembrie, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în apropierea Liceului Dr. M. Ciucă din oraşul Săveni, pe fondul unor relaţii conflictuale, adolescentul a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag unui alt elev, în vârstă de 15 ani.

 
Cutremurător! Elev de 15 ani de la un liceu din Botoșani, înjunghiat de un coleg. I-a aplicat cinci lovituri de cuțit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *