FOTO Apel umanitar! O familie cu șase copii din Botoșani are nevoie de ajutor după ce un incendiu i-a distrus casa

O familie cu șase copii din județul Botoșani are nevoie de ajutor după ce, marți, un incendiu i-a distrus casa. Este vorba despre familia Vasile Cotovanu, cu sase copii minori (cu vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani) din parohia „Aurel Vlaicu” județul Botoșani. Focul puternic a mistuit cu repeziciune nutretul pentru animale și acoperișul. Din fericire, nu au fost victime.

Apa care a pătruns în casa a provocat pagube dar au reușit sa salveze unele obiecte de uz casnic , de mobilier și de vestimentație.

Cei care vor să îi ajute îi pot găsi la locuința din satul Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni.

Trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și pompierii voluntari din comună, cu un buldoexcavator, au răspuns apelului de ajutor al părinților.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit aproape două ore. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Au ars depozitul de furaje, acoperișul casei pe o suprafață de cca. 35 m.p.  și bunurile depozitate în pod, respectiv boabe de porumb, semințe de floarea – soarelui și făină de grâu. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm părinților să nu lase la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.) și să îi supravegheze permanent pe cei mici”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Incendiu puternic într-o gospodărie din Botoșani produs de doi frați, care s-au jucat cu chibriturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *