Anunţ! Primăria Mihai Eminescu solicită respectarea normelor de construcţie pe teritoriul comunei

Primaria Mihai Eminescu, stiri, BotosaniPrimaria comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta locuitorilor  comunei Mihai Eminescu care doresc să construiască pe teritoriul Unitatii Administrativ Teritoriale ca trebuie să respecte anumite legi, care reglementează încadrarea construcțiilor în parcele, după cum urmează:

  • Conform ORDONANTEI 43 din 28 august 1997 *** Republicat privind regimul drumurilor,

ART. 19

“(4) Pentru dezvoltarea capacităţii de circulaţie a drumurilor publice în traversarea localităţilor rurale, distanta între gardurile sau construcţiile situate de o parte şi de alta a drumurilor va fi de minimum 26 m pentru drumurile naţionale, de minimum 24 m pentru drumurile judeţene şi de minimum 20 m pentru drumurile comunale.

    (5) Asigurarea distantelor minime, stabilite conform alin. (4), se realizează de către administratorii acestor drumuri, numai cu respectarea reglementărilor în vigoare.”

  • De asemenea, conform Normelor Tehnice din 30 august 2017 privind proiectarea, construirea și modernizarea drumurilor aprobate prin ORDINUL nr. 1.296 / 2017, punctul 2.6. “lățimea platformei  drumului trebuie sa fie de:
  1. c) între 7 m și 12 m, la drumurile cu două benzi de circulație, la care se adaugă și lățimea de lucru a sistemelor de protecție;
  2. d) 5 m, la drumurile cu o bandă de circulație, la care se adaugă și lățimea de lucru a sistemelor de protecție;”

Astfel, in momentul construirii, rugam cetatenii sa aiba in vedere legislatia in vigoare si sa respecte distantele impuse de lege.

Prin respectarea distantelor impuse de lege, autoritatea locala va avea spatiul necesar de a executa lucrarile necesare infiintarii sau extinderii retelelor de utilitate, nemaifiind necesar ca proprietarul gardului care nu a respectat distantele prevazute in legislatie, sa demoleze constructia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com