Spitalele din țară solicită sprijinul medicilor botoșăneni în activitatea medicală. Directorul DSP: În fiecare zi primim solicitări

Mai multe spitale din țară au solicitat sprijin în activitatea medicală de la medicii botoșăneni, din cauza deficitului de personal. Direcția de Sănătate Publică din Buzău a făcut recent o astfel de solicitare, motivând că se dorește ”acoperirea deficitului de personal medical specializat, medici în specialitățile medicină internă, cardiologie și neonatologie la Spitalul Județean de Urgență Buzău”. Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței,. a declarat că solicitări de transfer de medici au fost făcute de mai multe spitale din țară, însă acest lucru este imposibil, având în vedere deficitul mare de medici și de la Spitalul Județean.

Spitalul Județean ne solicită detașare de medici și avem nevoie de medici, pentru că este o lipsă acută pe Botoșani, nu neapărat de Terapie intensivă, cât și pneumolog, infecționiști, interniști. De asemenea, toate județele cer medici. În fiecare zi primim solicitări prin direcțiile de sănătate publică. Același deficit de personal este la nivel național. Nu cred că este județ care să nu aibă probleme din acest punct de vedere. Răspunsul nostru este că nu avem suficient personal medical la nivelul județului nostru și nu putem sprijini un alt județ cu personal medical”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Spitalul Județean Botoșani a scos la concurs 17 posturi de medici specialiști, însă s-au prezentat pentru patru posturi doar patru candidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *