Elsaco Electronic a finalizat un nou proiect energetic, la Focșani

Marți, 30 martie 2021, a avut loc conferința finală a proiectului “Proiectare și execuție a rețelelor termice de transport și distribuție și a punctelor termice” din cadrul programului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice” etapa a II-a, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Proiectul a fost implementat de asocierea formată din firmele Elsaco Electronic, Sicor și Consix Construcții și a avut o valoare de aproximativ 55 de milioane de lei, fără TVA.

Prin această investiție s-au reabilitat: 2.8 km de traseu rețea primară de energie termică, 11 km de traseu rețele secundare de energie termică și 9 puncte termice.

În vederea creșterii eficienței energetice a sistemului, pentru rețelele termice primare și secundare au fost utilizate țevi preizolate pentru a reducere pierderile de căldură, dotate cu sisteme de semnalizare a avariilor; echipamente de contorizare și echilibrare la nivelul scărilor de bloc, pentru a asigura temperatura adecvată a apei calde și căldurii; schimbătoare de căldură, grupuri de pompare, convertizoare de frecvență, sisteme de automatizare și sisteme de transmitere a datelor în dispecerat și alte echipamente moderne, în punctele termice.

“Permanent, Elsaco Electronic urmărește reducerea amprentei de carbon, eficientizarea activității, implementarea de proiecte care să aibă un impact pozitiv asupra mediului. O infrastructură termică adecvată aduce beneficii pentru întreaga comunitate și ne bucurăm că am reușit să facem acest lucru și la Focșani. O rețea de termoficare modernă așa cum este cea de la Focșani, contribuie și la reducerea particulelor în suspensie PM 2.5 și PM 10, încurajând totodată și conectarea la sistemul centralizat de încălzire a populației, element ce are efecte pozitive asupra mediului înconjurător. Elsaco oferă garanția unui partener serios și responsabil, cu expertiză câștigată de-a lungul timpului, capabil să furnizeze soluții complete pentru derularea oricărui proiect energetic, hidroedilitar sau de automatizare și SCADA”, a declarat Iulian Condurachi, Manager Proiect în cadrul Elsaco Electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *