Prefectul Dan Nechifor, despre protestul anti-restricții: Sigur va fi sancționat organizatorul. Au fost aplicate gradual mai multe sancțiuni

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că organizatorul acțiunii de protest de luni va fi sancționat, întrucât nu s-a încadrat în numărul de persoane aprobat. Potrivit lui Nechifor, în urma protestului, polițiștii au aplicat zece sancțiuni la Legea 55 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, în valoare de 3000 lei, dar și avertismente, cinci sancțiuni pe Ordonanța privind circulația pe drumurile publice, în timp ce jandarmii au aplicat cinci sancțiuni în valoare de 2500 lei la  Legea 55 și alte două sancțiuni la ordinea publică în valoare de 3000 lei. Reprezentantul Guvernului a precizat că mai sunt în lucru 11 sancțiuni.

Sigur va fi sancționat organizatorul, pentru că nu s-a încadrat în numărul de perrsoane aprobat și avizat de către Jandarmeria Botoșani. Ieri, au fost aplicate gradual de către Poliție și Jandarmerie. (…) Sancțiunile sunt normale, din punctul meu de vedere”, a precizat Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *