Nouă localități din județul Botoșani, în scenariul Roșu. Prefectul Dan Nechifor: Situația nu este roz

Nouă localități din județul Botoșani sunt în scenariul roșu din cauza creșterii cazurilor de coronavirus. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat că marți se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a stabili restricțiile în ultimele patru localități care au depășit indicele de 3 la mie.

Ieri (nr. luni) am avut încă patru localități care au intrat în scenariul roșu: Manoleasa Nicșeni, Știubieni și Vârfu Câmpului. Vom avea o Comisie județeană pentru a valida acești noi indici și de a stabili restricțiile pe localități”, a precizat Dan Nechifor.

Acesta a declarat că situația nu este una roz în județul Botoșani privind infectările cu noul coronavirus, iar acest lucru poate fi observat și într-o situație a deceselor la nivelul județului Botoșani, din ultimii trei ani.

Situația nu este chiar roz. Am făcut o situație vizavi de numărul de persoane  decedate la nivelul județului Botoșani, Statistic vorbind, în 2017 am avut 5.822 persoane decedate, în 2018 am avut 5.930, în 2019 -5.660 iar în 2020- 6520 decese. În 2020 am crescut exponențial, față de 2019, cu 1000 de de cazuri”, a spus prefectul de Botoșani.

 

One thought on “Nouă localități din județul Botoșani, în scenariul Roșu. Prefectul Dan Nechifor: Situația nu este roz

  1. Cred ca ati inebunit de tot cu restrictiile voastre ! In Todireni sunt aprox. 2000 de pers. din care 8 sunt raciti . 8 !!!!! Pt 8 oameni voi inchideti 2000 ???? Ce dracu e asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *