Beneficiile mersului pe bicicletă pentru sănătate, natură și buzunar

De ce să mergi cu bicicleta? Răspunsurile la această întrebare pot fi multe și variate. Unii o fac pentru a se menține în formă, alții pentru distracție și divertisment. Vor fi chiar și cei care au optat să meargă pe bicicletă pentru a evita posibilele blocaje de trafic și pentru a ajunge cât mai repede la muncă. Oricare ar fi motivul pentru care călătoriți zilnic cu bicicleta sau de mai multe ori pe săptămână, ar trebui să știți că există numeroase studii care susțin că este  una dintre cele mai complete și benefice activități pentru organism. Prin urmare, dacă nu v-ați agățat încă de pedale, nu mai așteptați și descoperiți beneficiile pe care le are mersul cu bicicleta.

Descoperă ofertele zilei la biciclete

  1. Economisești vizitele la medic: mersul cu bicicleta este o activitate extrem de recomandată pentru persoanele cu afecțiuni ale spatelui și articulațiilor, cum ar fi genunchii. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune activități pentru arderea grăsimilor, reducerea colesterolului și reducerea șanselor de a suferi de boli cardiovasculare. Potrivit experților, este suficient să ieșiți 60 de minute pe zi cu bicicleta pentru a arde 500 kcal. De parcă toate acestea nu ar fi suficiente, bucurându-te de ciclism zilnic, crești puterea inimii, capacitatea pulmonară, îți întărești mușchii și chiar te protejează de riscul de a avea unele tipuri de cancer și diabet de tip 2.
  2. Ai grijă de mintea ta și uită de stres: Pedalele au puterea de a minimiza problemele de zi cu zi și de a ne îndepărta de stres. Acest lucru se datorează injecției puternice de endorfine și serotonină pe care creierul o primește atunci când mergeți cu bicicleta. Toate acestea îți îmbunătățesc starea de spirit, buna dispoziție și stima de sine.

Biciclete – oferte (eMAG)

  1. Sinonim cu a dormi bine: Una dintre cele mai răspândite boli astăzi, în principal în orașele mari, este insomnia. Conform studiilor, peste 50% din populația doarme prost. Cel puțin 75% dintre persoane se trezesc cel puțin o dată noaptea și trei din zece susțin că au insomnie. Ei bine, pedalatul este un antidot minunat pentru bolile legate de somn, deoarece ajută la echilibrarea oboselii psihice și fizice. Acum, dacă doriți să vă culcați devreme, nu uitați să lăsați cel puțin 3 ore între activitate și ora de culcare pentru a vă reduce temperatura corpului.
  2. Îmbunătățește creativitatea. În 2015, un studiu realizat de Centrul Medical Universitar din Utrecht a concluzionat că ciclismul zilnic îmbunătățește performanța creierului uman, ajutându-vă astfel să vă sporiți creativitatea și capacitatea de a rezolva probleme. De ce? Conform acestui studiu, activități precum ciclismul cresc densitatea substanței albe a creierului, cea care se ocupă de conexiunile pe care creierul le realizează pentru a-și îndeplini funcțiile zilnice.
  3. Bicicleta te întinerește. Putem spune că bicicleta este elixirul tinereții veșnice. Motivul pentru aceasta este că mersul cu bicicleta crește circulația sângelui și oxigenul curge mai bine în corpul dumneavoastră. Astfel, crește nivelul de nutrienți pe care îl primesc celulele pielii pentru a rămâne netezi și departe de unele boli dermatologice.
  4. O viață socială mai activă. Ciclismul este adesea asociat cu a face parte dintr-un club sau un gup format din oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru ciclism. A avea o viață socială activă vă ajută să vă legați de oameni cu care faceți schimb de opinii și împărtășiți hobby-uri. Ceva care, fără îndoială, îmbunătățește calitatea vieții și te face să trăiești mai mult.
  5. Ajuți la reducerea poluării. Un oraș cu o circulație ridicată de biciclete pe străzile sale este cu siguranță un oraș prietenos cu mediul înconjurător, deoarece ajută la reducerea nivelurilor de poluare a mediului și a nivelurilor sale de monoxid și dioxid de carbon, hidrocarburi și alte particule care favorizează poluarea din aer.
  6. Economisești bani. Utilizând bicicleta, veți economisi și mulți bani, deoarece nu ați cheltui pe taxe, benzină, parcare, costuri de întreținere, plata biletelor de servicii de transport public etc.

Biciclete – idei

  1. Te bucuri de natură. Ieșirea cu bicicleta în zone verzi, parcuri, păduri, câmpii, ne permite să ne bucurăm de frumusețea găsită în natură, astfel putem aprecia florile sezonului și cântecul păsărilor care locuiesc în fiecare loc. Mergeți la o plimbare cu acest mijloc de transport vechi și ecologic.

După cum puteți vedea, mersul pe bicicletă aduce adesea beneficii importante pentru dvs. și pentru cei din jur. Fără a uita impactul pozitiv pe care îl generați pentru mediul înconjurător. Deci, ce aștepți pentru a începe să pedalezi? Mai ales că bicicletele se găsesc într-o mulțime de modele și varietăți, cu prețuri pentru toate buzunarele. Nu trebuie să începi să pedalezi pe o bicicletă super sofisticată, cu preț ridicat, când cu efort financiar minim poți obține toate beneficiile enumerate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *