Spion din DIICOT Botoșani, condamnat. Cui turna secrete din instituție și cum a fost prins

Fostul grefier DIICOT Botoșani, Daniel Constantin Bogoş, care era unul dintre cei mai vechi angajaţi ai instituţiei, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Botoșani pentru că oferea informații traficanților de țigări.  Constantin Daniel Bogoș a primit o pedeapsă de doi ani, șapte luni şi zece zile închisoare. Decizia nu este definitivă. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2011, acesta a sprijinit  activitatea unor grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară ce acţionează pe raza municipiului şi judeţului Botoşani şi care au făcut obiectul cercetărilor într-un număr de 4 dosare penale înregistrate la D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Botoşani.

Totodată, instanța „dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 950 euro, în echivalentul în lei de la data punerii în executare a măsurii confiscării, şi a sumei de 1.000 lei. În baza art. 25 alin. 3 Cod penal dispune desfiinţarea totală a înscrisurilor false întocmite de inculpat: adeverinţa de venit nr. 28 din 19 ianuarie 2012, adeverinţa de venit nr. 3087 din 7 mai 2012 şi adeverinţa de venit nr. 5187 din 20 noiembrie 2012. Obligă pe inculpat să plătească statului suma de 1.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare”.

 „S-a reţinut că începând cu anul  2011, cu intenţie directă,  inculpatul Daniel Constantin Bogoş a divulgat fără drept unor membri ai grupărilor infracţionale organizate, informaţii secrete de serviciu şi/sau care nu sunt destinate publicităţii, pe care le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu, în speţă date cu caracter ”SECRET DE SERVICIU” şi/sau date confidenţiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfăşurare a urmăririi penale.  Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă  că  în cursul anului 2012, cu intenţie  directă, pentru obţinerea unor credite de consum, în calitate de angajat al D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoşani, inculpatul Daniel Constantin Bogoş a întocmit în fals o adeverinţă de venit prin contrafacerea semnăturii şefului şi a managerului economic din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, document care a produs consecinţe juridice,  fiind folosit ulterior la o bancă de pe raza municipiului Botoşani”,  susțineau anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com