Peste 250 de elevi de clasa VIII-a din Botoșani au absentat la simularea Evaluării Naționale

Peste 92% dintre elevii botoșăneni de clasa VIII-a au participat, luni, la simularea Evaluării Naționale. La proba scrisă de Limba și literatura română au fost prezenți 3170 de elevi de clasa VIII-a din județul Botoșani, respectiv 92,55% și au absentat 255 de elevi (7,45%), potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean.  În județul Botoșani s-au înscris, în vederea susținerii simulării Examenului de Evaluare Națională 2021, 3425 de elevi din clasele a VIII-a.

Potrivit sursei citate, lucrările vor fi corectate până în data de 16 aprilie 2021, iar rezultatele elevilor vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de Evaluare Națională nu se vor afișa și nu vor putea fi contestate.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se vor analiza rezultatele obținute, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare”, se mai precizează în documentul IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *