Un cunoscut primar, originar din Botoșani, a decedat din cauza COVID

foto cancan

Fostul primar al municipiului Iași, Constantin Simirat a decedat. Fostul edil, originar din Botoșani, era internat fiind infectat cu COVID-19. Pe data de 21 martie 2021, Constantin Simirad a ajuns in stare gravă la Terapie Intensivă. Constantin Simirad avea 79 de ani. În ultima vreme, Constantin Simirad s-a retras din viața publică, el având deja mai multe probleme de sănătate.

Constantin Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coțușca (județul Botoșani). A absolvit cursurile Liceului „Mihail Sadoveanu” (actualul Colegiu Național) din Iași și apoi Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași (1965). După absolvirea facultății, a lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoșani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, ajungând până la gradul didactic de conferențiar doctor.

Între anii 1973-1975, a fost detașat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obținut titlul științific de doctor în matematică.

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianței Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iași, candidând pe listele Convenției Democrate Române (CDR). A fost instalat oficial în această funcție la 22 iunie 1992. A fost reales ca primar la alegerile din 1996 (din primul tur cu 71% din voturi), candidând tot pe listele CDR.

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *