Femeie de afaceri păcălită de o firmă din Botoșani. „Am avut un parteneriat cu firme din Botoșani și am ajuns să luăm o țeapă de 1 miliard de lei vechi”

Patroana unei firme din Iași riscă să rămână fără apartament din cauza un credit neachitat către OTP Bank SA. Totul i se trage după niște parteneriate proaste inclusiv cu o firmă din Botoșani. Mihaela Luminița Ion, administratorul societății Two Vision SRL, actualmente angajată la Essilor, producător de lentile de ochelari, este căutată de executorii judecătorești, scrie bzi.ro. În consecință, pe data de 24.04.2021, este programată licitația pentru vânzarea unui apartament de pe strada Petre Ispirescu, cartierul Tătărași. Prețul de pornire a licitației este de 331.480 lei, aproape 70.000 euro. Imobilul este format din 3 camere, cu o suprafață totală de 65 de metri pătrați. Se mai adaugă și un balcon de 7,18 metri pătrați.

„Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul unic de consemnări, până la termenul de vânzare, o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației pentru acest termen, iar dovada consemnării împreună cu oferta de cumpărare vor fi depuse la executorul judecătoresc. Termenul-limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoțite de dovada consemnării este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale”, se arată în anunțul publicat de executorul Mihai Florea.

În trecut, Mihaela Ion a lucrat la Antibiotice SA și Rompharm Company SRL. Executorii judecătorești au scos la vânzare și casa fostului director de la Arhivele Naționale Iași.

Declinul femeii de afaceri a fost cauzat de relațiile contractuale cu alte societății

Contactată telefonic, Mihalea Ion a precizat că nu știa de anunțul publicat de executorul judecătoresc.

Ulterior, explicațiile au fost oferite de soțul femeii.

„Am avut un parteneriat cu firme din Botoșani și am ajuns să luăm o țeapă de 1 miliard de lei vechi (100.000 lei- n.r. ). A început executarea, deși noi am vrut să facem o eșalonare. Vom încerca să rezolvăm problema. Una dintre firmele care ne datorează bani a falimentat. Acum riscăm să pierdem apartamentul luat prin programul Prima Casă”, a precizat bărbatul.

Firmele indicate de soțul afaceristei sunt Asept Laboratories SRL și Rom Pharma Export SRL din Botoșani, ambele controlate de compania elvețiană Tauralp Pharm Holding AG, implicate în exportul de produse farmaceutice. Ambele societăți sunt administrate de Romeo Ungureanu. Acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. În ceea ce privește situația fianciară a societății Two Vision SRL, în 2019, a avut o cifră de afaceri de 700.000 de lei și un profit de 185.000 de lei. Afacerea constă în comercializarea de ambalaje.

Și patronul Totalgaz Industrie are probleme cu executorii judecătorești

Executorii judecătorești caută să vândă și proprietatea lui Ioan Pârău, din zona Păcurari, patronul societății Totalgaz Industrie SRL. Recent, executorii judecătorești au organizat o licitație pentru valorificarea proprietății de pe strada Ioan Petru Culianu, din municipiul Iași. Prețul de pornire a procedurii a fost de 2.513.436 de lei, aproximativ 500.000 de euro. La procedură nu s-au prezentat ofertanți. Astfel, pe data de 09.04.2021, ora 11:00, licitația va fi reluată. Prețul de pornire a procedurii a fost diminuat cu 25 la sută, ajungând la 1.855.077 lei.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are o suprafață de 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi. Totalgaz Industrie SRL a intrat în insolvență în cursul anului trecut, din cauza unei datorii de 20 de milioane de euro. Totalgaz Industrie SRL era singura companie românească, cu sediul în Iași, care furniza seturi complete de echipamente pentru gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *