Mihaela Huncă, coordonatoarea Departamentului Național de Educație PRO România: Școala trebuie să înceapă fizic pentru toți elevii din România

Școala trebuie să înceapă fizic pentru toți elevii din România iar prezența în clase, comunicarea și socializarea sunt esențiale pentru învățare. Online-ul poate rămâne o opțiune pentru situațiile în care elevul nu poate ajunge la școală sau pentru pregătirea de performanță”: acestea sunt concluziile dezbaterii naționale a departamentului Educație al PRO România cu tema „Învățarea on-line”„

La  deschiderea  dezbaterii au participat președintele PRO România Victor Ponta, europarlamentarul Corina Cretu și secretarul general al partidului Alin Vacaru.  Cei prezenți  la lucrările online au prezentat concluziile și propunerile dezbaterilor județene. S-au analizat atât avantajele cât și dezavantajele învățământului online.
Ca o concluzie generală a dezbaterii naționale PRO România optează pentru învățământul fizic, fără a-l exclude pe cel online, acesta putând reprezenta o alternativă în cazuri precum pregătirea de performanță a elevilor. Procesul de învățământ nu mai poate continua nici o zi în modul online cu programe neactualizate și cu lipsa dispozitivelor. Mai avem puțin și îi pierdem definitiv pe elevii din mediul rural sau pe cei proveniți din medii defavorizate care nu au acces la internet sau nu au aparatura necesară pentru a învăța de acasă!”, susține Huncă.
PRO România acuză haosul generalizat al învățământului online lipsit de o pregătire prealabilă, care să se adapteze tuturor condițiilor și disciplinelor. În urma dezbaterii naționale, împreună cu colegii mei vom întocmi un plan de măsuri ce va contribui la planul național de dezvoltare propus de PRO România, declară Mihaela Huncă, coordonatoarea Departamentului de Educație PRO România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *