ALDE Botoșani a propus partidelor politice un „Pact pentru dezvoltarea județului Botoșani” 

Reprezentanții Alianței Liberalilor Democrați au înmânat, vineri, tuturor partidelor politice din județul Botoșani  „Pactul pentru dezvoltarea județului Botoșani”  în vederea analizării și definitivării lui, se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE.

Scopul acțiunii inițiate de ALDE este de a contribui împreună cu celelalte partide politice  la dezvoltarea județului Botoșani și implicit de a ridica nivelul de trai al botoșănenilor, care din cauza  neînțelegerilor politice au fost vitregiți  de-a lungul timpului, de anumite condiții atât de necesare și normale pentru timpurile în care trăim.

De aceea, sperăm să îngropăm cu toții securea războiului politic și să dăm curs, în cel mai scurt timp , proiectele de investiții mult așteptate în județul nostru de botoșănenii care încet, încet își pierd încrederea în toată clasa politică, dacă lucrurile stagnează în loc să se miște într-un mod constructiv și favorabil pentru comunitatea din care trăiește fiecare cetățean din județul Botoșani. Menționăm că s-a pus la dispoziția tuturor partidelor din județul Botoșani, această propunere de a elabora un proiect comun de dezvoltare durabilă  pentru viitor , printr-un acord care să implice responsabil atât partidele politice cât și societatea civilă”, se arată în comunicat.

„Responsabilitatea în angajarea de noi proiecte cât și continuarea proiectelor este importantă și necesită implicare și consens. În interesul cetățenilor, responsabilitatea presupune ca promisiunile din campaniile electorale sa fie întărite de angajamente ferme de finalizare , în consens între toți factorii implicați,  atât executanți cât și beneficiari.  Sintagma „Includerea binelui propriu în binele general„, trebuie sa devină un motto pentru factorii decidenți”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Oficialul ALDE a transmis și un mesaj către botoșăneni:

„Dragi botoșăneni, cunoaștem problemele principale cu care vă confruntați în prezent, gândindu-ne în primul rând la sistemul sanitar care a fost pus la grea încercare încă de la debutul pandemiei cu Covid-19, precum și sistemul de învățământ care  are nevoie de un sprijin aparte, în condițiile în care e vorba de educarea și formarea copiilor noștri. Un alt domeniu care necesită o atenție deosebită din partea autorităților este agricultura, fiind și principalul sector de activitate al botoșănenilor din mediul rural, care este în concordanță cu infrastructura rutieră extrem de degradată. De asemenea, ne dorim să putem contribui prin unirea tuturor forțelor politice pentru dezvoltarea județului, care ani la rândul a fost situat la polul sărăciei al țării noastre. Un aspect foarte important este și  sectorul social care a fost extrem de neglijat, în condițiile în care tinerii au nevoie de susținerea statului pentru  absolvirea studiilor și ulterior pentru întemeierea unei familii. Așadar,  sperăm în alăturarea tuturor partidelor politice pentru concretizarea acestui pact, acționând  în consecință unitar și să reușim să punem în practică proiectele ce le va cuprinde , ridicând  în cele din urmă județul Botoșani la nivelul de dezvoltare pe care îl merită cu desăvârșire”.          

One thought on “ALDE Botoșani a propus partidelor politice un „Pact pentru dezvoltarea județului Botoșani” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *