Sfârșitul tragic al unui bărbat din Botoșani a dat o șansă la viață altor trei persoane

Sfârșitul tragic al unui bărbat de 55 de ani, din Botoșani, înseamnă o nouă șansă la viață pentru alte trei persoane. Deși sfâșiată de durere, familia botoșăneanului a decis să îi doneze organele după moartea acestuia. Astfel că, medicii ieșeni, au prelevat, joi, ficatul, rinichii și corneea.  Ficatul a fost dus la București, iar celelalte organe au ajuns la persoane din Botoșani și Iași.

„Este un bărbat de 55 de ani, cu un anevrism rupt, iar primitorii sunt pacienți cu vârste aproximativ apropiate de cea a primitorului, deci toți aveau până în 55 de ani, din diverse județe ale Moldovei, din Botoșani, au fost și din Iași și transplantul hepatic a fost efectuat ieri și primitorul este în stare bună, evoluția este favorabilă”, a declarat dr. Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași.

Potrivit medicului, acesta este al treilea transplant hepatic de la începutul anului și al 11- lea transplant de cornee. Dr. Raluca Neagu Movilă susține că, din lipsa finanțării, în acest an nu se vor mai putea face transplanturi hepatice la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *