Angajata unei primării din Botoșani, trimisă în judecată de procurori. Ce a făcut pentru fiul său

Angajata unei primării din județul Botoșani a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava – Secţia de urmărire penală pentru fals, abuz în serviciu și distrugere de documente. Este vorba despore fostul inspector superior taxe/impozite la Primăria comunei Rădăuţi Prut. Procurorii au arătat că aceasta, în mod repetat, în calitate de inspector taxe şi impozite din cadrul Primăriei, în perioada februarie 2008 – aprilie 2014, prin încălcarea dispoziţiilor art.113 alin.4 din O.G. nr. 92/2003( în vigoare la data comiterii faptelor), a întocmit în fals un număr de 9 Certificate de atestare fiscală pentru 9 persoane fizice privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local atestând împrejurări necorespunzătoare adevărului referitoare la faptul că solicitanţii nu figurează cu debite fiscale în evidenţa primăriei la data emiterii acelor certificate de atestare fiscală, deşi aceştia figurau cu debite fiscale, înscrisuri ce au fost folosite ulterior la un cabinet notarial pentru întocmirea unor contracte de vânzare – cumpărare având ca obiect terenuri agricole.

De asemenea, în perioada 2009 – 2014, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de inspector taxe şi impozite din cadrul Primăriei com. Rădăuţi Prut, jud. Botoşani, în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu a înregistrat în evidenţa fiscală a primăriei 18 procese verbale d constatare a contravenţiilor emise de organele poliţiei rutiere, pe numele fiului său, în calitate de contravenient. Prejudiciul cauzat în sumă totală de 5082 lei a fost recuperat, în cursul urmăririi penale.

Mai mult, în perioada februarie 2016 – septembrie 2016 a sustras şi distrus cele 18 procese verbale de constatare a contravenției la regimul rutier privind pe fiul său, înscrisuri care se aflau în păstrare şi deţinere la Compartimentul taxe şi impozite al acestei primării.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Judecătoriei Darabani.
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, susțin  procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *