Credincioșii vor putea lua Lumina Sfântă în Noaptea de Înviere. Atenție! Până la ce oră vor putea circula

Slujba de Înviere se va desfășura normal, anunță Patriarhia Română. Se vor purta măști, se va respecta distanțarea sanitară, iar la biserică se merge pe jos sau cu mașina. În urma întâlnirii între premierul României, Florin Cîțu și reprezentanții cultelor, s-a hotărât ca bisericile să rămână deschise în Noaptea de Înviere, astfel încât românii să poată participa la slujbă, cu respectarea anumitor norme de protecție.

Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Potrivit surse BOR, au fost discuții astăzi cu privire la următoarele aspecte: – slujba de Înviere se va oficia cu prezența fizică a enoriașilor;- prima parte a slujbei se va ține afară;- cei care vor dori să rămână după ora 00:00 o vor putea face, însă numărul enoriașilor din interiorul bisericilor va fi limitat;- slujba va dura până la ora 04:00.; – se vor respecta toate măsurile de siguranță;- enoriașii vor merge către cea mai apropiată biserică de domiciliu, pe jos sau cu mașina personală;- cu privire la restricția de circulație până la ora 22:00, autoritățile vor face o excepție pentru noaptea respectivă

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situației epidemiologice încă delicate, dar și respectării depline a libertății religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioșilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

„Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Datele concrete legate de organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite, scrie Mediafax.

Conform unor surse oficiale citate de Digi 24, în urma discuțiilor s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 02.00. Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox. În acest an, Paștele catolic este în 4 aprilie, iar Paștele ortodox, în 2 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com