Societatea Locativa, dată în judecată de chiriașii ANL motivat de faptul că nu le vinde locuințele

ANL CismeaDoi chiriași ai ANL au dat în judecată Locativa motivat de faptul că societatea nu le vinde locuințele, conform legii. Alți câțiva chiriași intenționează să ajungă în instanță tot din acest motiv, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Acesta susține că a avut în audiență mai multe familii de tineri care dețin locuințe ANL și vor să le cumpere, însă nu pot perfecta documentele de vânzare-cumpărare.

”Locativa nu perfectează documentele care să ajungă în Consiliul Local sau dacă au fost câteva apartamente aprobate spre vânzare nu finalizează procedura. În acest moment oamenii nu mai au răbdare, chiriile au crescut și vin la Primăria Botoșani să reclame acest lucru. Primarul care nu are nicio autoritate asupra acestei societăți comerciale din subordinea Consiliului Local. Oamenii au dat în judecată Locativa, motivat de faptul că această societate nu le vinde locuințele ANL, conform legii. Sunt două procese în instanță”, a precizat primarul municipiului Botoșani.

Edilul susține că implicit marți a avut în audiență alte persoane de la ANL-uri care s-au plâns de acest aspect și cărora le-a sugerat să acționeze în instanță Locativa și să-i constrângă să vândă locuințe. Cosmin Andrei susține că Locativa trebuia să perfecteze toate documentele pentru vânzarea locuințelor ANL, însă chiriașii au realizat audit-ul energetic pe cheltuiala lor.

Ca să închidem procesul acesta de vânzare, pe cheltuiala lor, chiriașii au realizat un audit energetic necesar vânzării de locuințe, audit energetic pe care trebuia să îl realizeze Locativa, pentru că are în obiectul de activitate și regulamentul de funcționare organizarea vânzării. Asta înseamnă perfectarea tuturor documentelor, astfel încât chiriașii să ajungă la notar cu reprezentanții Locativa. De ce nu fac acest lucru, voi întreba în ședința de Consiliu Local”, a mai spus Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *