FOTO! Măsuri sporite de siguranță pe trecerile de pietoni din municipiul Botoșani. Ce s-a realizat!

Trecerile de pietoni din municipiul Botoșani vor avea mai multe elemente de siguranță, anunță primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Potrivit sursei citate, în cadrul unui proiect pilot,  pe strada Împărat Traian vor fi amenajate opt treceri de pietoni cu măsuri sporite de siguranță.
Lucrările în acest sens au demarat deja, în cazul a șapte treceri vizibilitatea fiind sporită prin iluminat cu lămpi LED cu flux intens.
De asemenea, la nivelul trecerilor vor fi executate marcaje cu vopsele termoplastice reflectorizante iar cu 5 metri înainte de acestea vor fi amenajate marcaje cu linii vibrante, tot din vopsea termoplastică, ca presemnalizare treceri pietoni. Nu în ultimul rând, în dreptul trecerilor vor fi montați și stâlpi de protecție reflectorizanți, pentru a spori vizibilitatea, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.
În cazul în care acest proiect pilot va avea rezultatele așteptate, există posibilitatea ca măsurile respective să fie aplicate la trecerile de pietoni din mai multe zone ale orașului, cu precădere în cele cu trafic intens sau în apropierea instituțiilor publice și a unităților de învățământ. Siguranța botoșănenilor este prioritară pentru mine”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com