Programul Rabla pentru electrocasnice începe în aprilie. Valoarea voucherelor

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că programul Rabla pentru electrocasnice va începe în ultima săptămână din luna aprilie. Aplicaţia ce va permite înscrierea doritorilor pentru a cere voucherele e în faza finală. Urmează de acum înscrierea şi validarea comercianţilor. Fondurile alocate sunt de 75 de milioane de lei. La sesiunea de la finele anului trecut, ce a fost suspendată, fondurile erau de 40 de milioane de lei.
După lansarea programului, românii se vor putea înscrie pe aplicație, iar aceasta le va genera un cod de voucher. Beneficiarii trebuie să se prezinte cu acesta la magazinele participante, în termen de 15 zile, pentru achiziţia noilor echipamente, în schimbul celor vechi.

Valoarea voucherelor în programul Rabla pentru electrocasnice:

  • 500 de lei pentru laptopuri
  • 400 de lei pentru maşinile de spălat vase; aparatele de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigiderele sau combinele frigorifice, televizoare, uscătoarele de rufe
  • 300 de lei pentru maşini de spălat rufe, tablete
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

La finele anului trecut, programul Rabla pentru electrocasnice a fost suspendat, Administraţia Fondului pentru Mediu anunțând atunci că există „suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere”.

Sursa: b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *