Tânăr din Botoșani, la Campionatul Național de Raliuri. George: Vrem sa terminam cu bine fiecare etapa și fiecare proba la care vom participa

George Hobjilă, un tânăr din Botoșani, va participa la Campionatul National de Raliuri. Programata pentru vineri si sambata (26 si 27 martie), cea de-a doua etapa din Campionatul National se va desfasura de data aceasta pe taram brasovean, majoritatea probelor fiind deja bine cunoscute. Pentru ca semne bune anul are, noii debutanti isi fac aparitia in aceasta etapa aniversara la Brasov. Printre ei se afla si botosaneanul George Hobjila care, secondat de Andrei Andrus –p rietenul sai din copilarie, va debuta in lumea raliurilor, participand in cadrul diviziei a doua a Campionatului National de Raliuri.

Acesta nu este strain de lumea motorsportului, anul trecut participand la etapa de Viteza in Coasta de la Rasnov, dar si la diferite alte evenimente organizate pe circuitele din tara.

Cele doua experiente in care m-am aflat pana acuma, cea de organizator si cea de participant sunt foarte diferite si greu de comparat. Este o responsabilitate imensa atunci cand esti organizator deoarece tot evenimentul depinde cumva de tine, iar ca si participant, daca ceva merge rau sau nu merge, raliul se poate desfasura si fara tine.

In concluzie, la cele spuse anterior, as spune ca este mai greu sa fii organizator.

Stim ca de mult timp visai la perioada asta, in care mai ai putin si te asezi la linia de start in CNRB2. Cum te simti acum ca dorinta ta este pe cale sa se indeplineasca?

As putea vorbi despre asta la nesfârșit, dar pentru a fi cât mai subiectiv, este un rollercoaster de emoții si sentimente, îmi împlinesc un vis la care ader de când eram de-o șchioapa. Dar odată cu împlinirea acestui vis, vin și responsabilități, raliul este un sport extrem de complex. CNRB2 este doar începutul unui drum frumos alături de oameni frumoși. Dar per total, sunt in al 9-lea cer din toate punctele de vedere pentru ca ma aflu la startul acestei etape.

Echipajul 117. Care sunt obiectivele voastre pentru acest inceput de sezon?

Echipajul 117, ce bine suna. Obiectivul nostru pentru acest sezon este sa bifam cât mai multe prezente la linia de start și sa acumulam cât mai multă experiența. Vrem sa terminam cu bine fiecare etapa și fiecare proba la care vom participa.

Debutul meu in motorsport inseamna o revenire in lumea sporturilor si o schimbare, de la taekwondo (o arta martiala coreeana) la campionatul national de raliuri, voi debuta in rolul de copilot alaturi de prietenul meu cel mai bun cu care am crescut inca din copilarie, ceea ce ne ofera o conexiune puternica ce ne va ajuta sa facem fata emotiilor stresului si situatiilor poate dificile ce vor urma. Raliul Brasovului este etapa noastra preferata, dar debutanti fiind speram sa putem termina raliul si sa ne simtim bine pe probe, dar un podium nu ar strica. ne-a marturisit Andrei Andrus, jumatatea echipajului 117.

Ce asteptari ai de la aceasta etapa? O consideri dificila?

Nu am așteptări in mod special de la aceasta etapa decât sa ne distram și sa ne simțim bine pe probe, nu ai cum sa nu te distrezi când faci ceea ce iubești. Nu vom merge la plimbare dar nici nu ne vom asuma riscuri. Brașovul a fost mereu un raliu dificil, babrunca este o loterie a cauciucurilor, putem prinde toate cele 4 sezoane de la vara la iarna. Trebuie sa fim extrem de atenți pe toate probele speciale.

Ce ne poti spune despre navigatorul tau?

Andrus? Pentru prietenii mai vechi, este “baterie” deoarece inițialele numelui sau sunt AAA, ca și le bateriile din magazin. Noi ne am cunoscut la taekwondo, am crescut și maturizat împreuna, este extrem de pasionat de Motorsport și vine cu mine peste tot, am toată încrederea in el ca se va adapta la tot ce înseamnă copilotaj. Pentru mine, este ca și un frate, nu l mai consider de mult doar prieten, va ieși treaba buna.

Pe cine ai avut alaturi in parcursul tau?

In primul rând am avut aproape familia, pe iubita mea și pe Baterie, apoi am cunoscut oameni extrem de faini care ne au ajutat in momente extrem de dificile, aici nu pot sa nu-i mentionez pe Stef Raita care m-a îndrumat spre Motorsport de la un simplu trackday, Cristian Andrei de la Auto-Blic care ne-a ajutat mereu când a putut.

Ultimii dar nu cei din urma, nu am cuvintele necesare sa mulțumesc oamenilor din echipa noastră frumoasa care sunt alături de noi oricând avem nevoie, s au făcut eforturi inimaginabile sa fim la start, câteva zile înaintea raliului mașina nici măcar nu mai pornea și nimeni nu avea nicio soluție, s-au făcut eforturi enorme și le mulțumesc tuturor, in frunte cu Lucian și Cipri. De asemenea mulțumim și partenerilor noștri pentru ca ne susțin.

Parcursul echipajului 117 poate fi urmarit in ambele zile de concurs, pe probele speciale dedicate diviziei 2 a campionatului.

Sursa: autostiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *