Județul Botoșani rămâne fără Unitatea mobilă de terapie intensivă. Medic: Situația la nivelul județului Iași este mult mai gravă decât la Botoșani

Unitatea mobilă de terapie intensivă din curtea Spitalului Județean ”Mavromati” va fi predată la Iași. Anunțul a fost făcut, marți, de prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor. Potrivit autorităților locale, rata de infectare cu coronavirus în județul Iași este cu mult mai mare decât în județul Botoșani, de aceea unitatea mobilă va ajunge în județul vecin.

Situația la nivelul județului Iași este mult mai gravă decât la Botoșani. Rata de infectare la nivelul municipiului Iași și la nivelul județului Iași este mult mai mare. Județul Iași deservește cam întreaga Moldovă și tratează cazurile grave, ni s-a solicitat sprijinul de a da această unitate mobilă în județul Iași”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Săptămâna trecută, autoritățile anunțau că vor redeschide Unitatea mobilă ATI pe fondul crizei de locuri pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *