Un botoșănean a fost prins cu peste 20 de kilograme de cannabis. Ce a decis instanța în privința lui

droguri, politie, stiri, botosani, cannabis (3)Un tânăr din județul Botoșani, care a fost prins cu peste 20 de kilograme de cannabis, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Suceava. Ionuț Constantin Nechituș, din comuna Frumușica, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru cultivare, producere, fabricare, vânzare, deținere ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc. Decizia instanței sucevene este definitivă.

Inițial, botoșăneanul fusese condamnat de Tribunalul Botoșani la închisoare cu suspendare, dar în urma apelului făcut de DIICOT, Curtea de Apel a decis să fie dus după gratii.

Astfel, instanța „admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani împotriva sentinţei penale nr. 3 din 05.01.2021 a Tribunalului Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sus menţionată şi în rejudecare: Înlătură aplicarea disp. art.91, art.92, art.93 Cod penal şi art.96 Cod penal. Inculpatul Nechituş Ionuţ-Constantin va executa pedeapsa principală de 3 ani închisoare în regim de detenţie. Conform art.422 Cod procedură penală rap. la art.72 alin.1 Cod penal, deduce, în continuare, din pedeapsa principală de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Nechituş Ionuţ-Constantin, durata arestului la domiciliu a acestuia de la 05.01.2021 la 26.01.2021”.

Individul a fost ridicat de procurorii DIICOT, anul trecut, la Iași, când au găsit asupra lui 22,41 kilograme de plante de cannabis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *