Trei indivizi din Botoșani, prinși la braconaj cinegetic cu câini ogari. Au primit amenzi usturătoare

Trei bărbați din Botoșani au fost aspru sancționați pentru braconaj cinegetic.  Aceștia vânau în mod ilegal sâmbătă seară, pe fondul de vânătoare Dângeni, însoțiți de câini ogari, însă au fost prinși de jandarmi.

Persoanele respective aveau asupra lor lanterne, în încercarea de a prinde vânatul existent în zonă, la adăpostul intunericului. Au fost sancționați contravențional de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 12000 de lei, în urma unei acțiuni pentru prevenirea braconajului cinegetic”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Potrivit sursei citate, acțiunea jandarmilor a fost executată în completarea misiunilor specifice acestei perioade, executate independent sau în cooperare cu I.P.J. Botoșani, având ca obiectiv principal prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. În cele două zile ale acestui sfârșit de săptămână au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, însumând aproximativ 37000 de lei și  au fost întocmite acte de sesizare o organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni, iar 151 de persoane aflate în carantină la domiciliu au fost verificate în vederea asigurării respectării acestei măsuri sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *