Povestea militarului din Botoșani, campion la culturism și fitness. „Am simțit nevoia să aud în fiecare dimineață cum se cântă imnul de stat”

Pasiunea îl împinge pe om, de multe ori, de la spate. Îi descoperă dorințe și aptitudini pe care nu simțea că le are și îl face să performeze. Soldatul Florin Hudişteanu, din Batalionul 335 Artilerie Alexandru cel Bun din Botoșani, a venit în armată la 38 de ani, iar anul trecut a devenit campion național la culturism și fitness.

„Niciodată nu e prea târziu să fii ceea ce poți fi”, spune George Eliot. Soldatul Florin Hudişteanu este șofer în cadrul Batalionului 335 Artilerie. Este din Dorohoi, judeţul Botoşani, este căsătorit şi are trei copii. A venit în armată la 38 de ani, la îndemnul unor prieteni militari. Cam târziu, ar spune unii. Totuși Florin și-a dorit și a reușit. Și nu vrea să se oprească aici.

La șapte ani era cam grăsuț, iar părinții săi, asistenți medicali, l-au orientat către sport. A ales fotbalul, pe care l-a practicat până la 20 de ani, după care timp de trei ani a făcut karate, unde a ajuns până la centura maro. Apoi a descoperit o sală de culturism și s-a apucat de remodelarea sa corporală.

Între timp, în 1999, termina liceul cu specializarea mecanic auto. A făcut armata la Fetești, apoi a lucrat o perioadă ca gestionar la un magazin de piese auto. A plecat zece ani să muncească în străinătate, după care s-a întors în țară să-și construiască propria afacere. Pasiunea pentru sport l-a împins de la spate. Și-a deschis o sală de fitness și culturism, sportul fiind pasiunea din copilărie.

În 2013 mi-am deschis propria sală și m-am hotărât să fac totul la nivel de profesionist. Am urmat cursuri de specializare în domeniu și am participat la diferite seminarii de profil. În 2017, la vârsta de 38 de ani, mi-am propus să-mi urmez visul și m-am pregătit doi ani pentru participarea la un concurs de prestigiu. Anul acesta am participat la concursul național de culturism și fitness Pronutrition Grand Prix 2020 Sibiu, unde am devenit campion național la categoria culturism 70 kg Masters și am ocupat locul al III-lea la BB Clasic Senior”, a spus Florin.

Legătura cu armata și-a făcut-o prin prietenii din sistemul militar ce veneau la sala sa. I-a întrebat, s-a gândit și apoi s-a hotărât să se alăture lor, chiar dacă avea 38 de ani. A urmat cursul de bază pentru soldați și gradați profesioniști de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre de la Pitești, unde a terminat primul, ca șef de promoție în specializarea auto, din cei aproape 300 de participanți. A fost motivat, a vrut și a reușit!

„Cred că am venit în sistem la timpul potrivit. Am simțit nevoia să aud în fiecare dimineață cum se cântă imnul de stat. Mă energizează și mă face să mă simt altfel. În momentul când auzi România, te simți mândru că ești român și asta o spun după zece ani de străinătate”, spune soldatul Hudișteanu.

Familia sa este foarte mulțumită de alegerea făcută, de a intra în sistemul militar. La sala de culturism și fitness este un exemplu că vârsta este doar un număr. Îi vede pe copiii ce îi pregătește că sunt mândri de realizările sale și speră ca tinerii de azi să urmărească idealuri mărețe, pentru că ele se îndeplinesc dacă își doresc cu adevărat. Acum reușește cu succes să îmbine pasiunea pentru sport cu armata.

După absolvirea cursului a fost repartizat la Batalionul 335 Artilerie Alexandru cel Bun de la Botoșani, unde lucrează și în prezent. Este șofer și a participat și la trageri de luptă. A fost primit cu brațele deschise de artileriștii botoșăneni. Instrucția este dificilă, dar reușește să facă față cu brio, chiar dacă nu mai este la prima tinerețe. Colegii mai tineri se uită deja cu respect la el, pentru că e un exemplu de tenacitate și performanță.

„Armata este frumoasă și mă mândresc că am reușit să intru în sistem. Este ceea ce-mi trebuie. Fac parte dintr-o o echipă profesionistă, de la care am tot timpul ce învăța. Am fost la trageri de luptă. E diferit de ceea ce am făcut în stagiul militar, acum ceva ani. Acolo, în poligon, ai parte de niște senzații … uau!, afirmă Florin.

Soldatul Hudișteanu nu se oprește și merge mai departe. S-a înscris la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bacău, deoarece vrea să evolueze în carieră. Pe plan sportiv, vrea să participe la campionatele europene și mondiale de culturism.

Sursa: presamil.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *