O familie din Botoșani, care acuză medicii de malpraxis, i-a cerut ajutorul senatoarei Șoșoacă: “Tratamentul COVID și o apendicită nedepistată ne-au ucis fata! Botoșaniul ne-a ucis-o!”

Foto: glasul.info

Socrii unei tinere din Botoșani, care a murit în urmă cu câteva săptămâni, au cerut ajutorul senatoarei Diana Șoșoacă. Ei fac acuzații grave la adresa medicilor care „au fost destul de incompetenți să “rateze” o apendicită și s-o lase netratată până la transformarea ei în peritonită și la reducerea foarte mult a șanselor de supraviețuire pentru pacientă, o fată de 24 de ani pe care o aștepta acasă o fetiță de trei ani”.

O mămică din Botoșani, Alexandra Costea, care a luptat din răsputeri pentru a rămâne în viață, pentru a-și putea revedea fetița de trei ani, ce o aștepta acasă, a avut un sfârșit tragic, fiind victima unui malpraxis, potrivit socrilor săi. Însoțită de un braț de poze, documente și dovezi ale acuzațiilor aduse personalului medical de la Botoșani, soacra fetei i-a explicat senatoarei explică de-a fir a păr, calvarul prin care a putut trece o fată de numai 24 de ani.

„Într-o poză care te zguduie, te cutremură serios, soacra fetei ne arată imaginea cu băiețelul pe care tânara Alexandra Costea îl pierduse la ceva timp după naștere. Impactul este unul sfâșietor: un trup mic de copil cu chipul transfigurat de suferință zace într-un micuț sicriu. Născut cu niște malformații, copilul nu a reușit să trăiască decât asistat de incubator preț de vreo 17 zile. Din această experiență traumatizantă, Alexandra Costea s-a ales și cu probleme la tiroidă, iar mai apoi, prin noiembrie, și cu amigdalele inflamate. La câteva luni distanță, înainte de Crăciun, Alexandra Costea începe să simtă dureri atroce în partea dreapta jos a abdomenului. Medicii din Botoșani au suspectat că Alexandra are leucemie și au invocat nevoia de sânge, tânăra având potrivit socrilor ei grupa de sânge RHnegativ. S-a făcut apel în presa locală din Botoșani pentru a se dona sânge pentru Alexandra, și oamenii chiar au răspuns pozitiv”, potrivit impact.info.

Deși i-au spus Alexandrei că are o problemă “legată de hematologie”, medicii de la Botoșani au internat-o la infecțioase, ca fiind suspectă de COVID.

Ea a plecat de acasă pe picioarele ei, conștientă, cu o singură febră de 40 și cu niște amigdalite umflate, nimic altceva. Făcându-i la Urgențe, la UPU Botoșani analizele, au ieșit analizele în sânge rele. Au internat-o suspectată de COVID. Au internat-o la etajul IV la ORL la doctorița Sauciuc, acolo au ținut-o o zi și o noapte, la care au zis că nu este de competența ei și au transferat-o la doamna doctor hematolog Dănilă, spunea că globulele albe le mâncau pe cele roșii și nu știa nimeni problema. Ei au suspectat 100% că e vorba de vreo leucemie. I s-a făcut testul COVID, la care n-a ieșit nici da, nici nu, nu a ieșit nimic clar. Testul nu i s-a mai repetat. Au tratat-o la etajul doi, la doctorița Albu, la Terapie Intensivă, stând acolo vreo 4-5 zile și începând să îi facă tratament de COVID. Ea mai rău, mai rău, mai rău. Ea a început să se învinețească și să i se umfle burta”, povestește soacra tinerei.

Acuzații grave după moartea unei mămici din Botoșani! Tratamentul COVID i-a afectat mai multe organe”, scrie romaniatv.net.

Potrivit socrilor săi, Alexandra a primit inutil tratament COVID la Botoșani, medicii din Iași, acolo unde a fost mutată după un chin extraordinar, spunându-i pacientei că nu a fost infectată cu COVID. Soacra fetei suspectează chiar că Alexandra a fost ținută timp de zece zile la spitalul din Botoșani și s-a refuzat cu obstinație transferul la Iași, tocmai pentru a trece destul timp necesar pentru a ieși din organismul Alexandrei substanțele care dovedeau că a fost folosită inutil și chiar samavolnic o schemă de tratament COVID.

Lăsată și cu o apendicită nedepistată și netratată la timp, transformată între timp într-o peritonită, cu niște dureri groaznice și cu abdomenul umflat, cu o biopsie cât o lingură în zona esofagului, așa arăta Alexandra în iadul de la spitalul din Botoșani. Asta ne-au relatat socrii ei, arătându-ne pas cu pas pozele cu Alexandra și mesajele sfâșietoare în care aceasta își striga agonia, neputința, durerea și spaima de a nu se mai întoarce acasă la soț și la fetița de trei ani.

Socrii fetei spun că sunt deciși să-și caute justiția până la capăt și să pornească acțiuni în istanță împotriva medicilor de la Botoșani pe care îi acuză de malpraxis. Deși aveau doar băieți, socrii fetei ne-au spus că Alexandra era pentru ei ca și fata lor, pe care o adoptaseră ca atare și la care au ținut ca la un copil biologic.

Sursa:glasul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com