Șofer din Botoșani judecat după un accident mortal. O fetiță a murit după ce a stat doi ani într-o stare vegetativă

Un șofer de 31 de ani, din comuna botoșăneană Tudora, dar și un căruțaș din județul Suceava, au fost trimiși în judecată după un accident șocant produs în octombrie 2018. O fetiță de 11 ani a murit după ce doi ani de zile de la accident a stat în comă profundă, apoi a intrat în stare vegetativă. Fata a murit în urmă cu șase luni. Atât botoșăneanul, cât și căruțașul sunt judecați pentru ucidere din culpă. Dacă șoferul din Botoșani circula cu viteză peste limita legală și haotic, căruțașul nu avea toate elementele reflectorizante necesare deplasării pe timp de noapte și era băut, astfel că procurorii au decis că este vorba despre culpă comună. Procesul are loc la Judecătoria Suceava.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul  a avut loc  pe 14 octombrie 2018, la Fântânele, în județul Suceava. Botoșăneanul de 31 de ani, Vasile Florea, din comuna Tudora, circula cu o autoutilitară VW Transporter, iar la un moment dat a intrat pe contrasens, în roata din stânga față a unei căruțe conduse de Andrei Marian Călin, în vârstă de 19 ani, din Fântânele. În căruță se afla o femeie de 36 de ani și cele două fete ale acesteia, una de 11 ani și cealaltă de 14 ani.

Dacă fata de 14 ani a suferit leziuni care au putut fi vindecate, copila de 11 ani a fost rănită grav, având un traumatism cranian sever. A stat în comă, apoi a intrat în stare vegetativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *