Amendă de 40.000 lei pentru o primărie din Botoșani din cauza gunoaielor

O primărie din județul Botoșani a fost amendată cu 40.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Comisariatul Județean Botoșani din cauza gunoaielor. Este vorba despre Primăria Darabani, unde comisarii au făcut o serie de verificări în urma unor sesizări de la cetățeni.

„La data controlului pe amplasamentul sesizat, administrat de către UAT Darabani, au fost identificate depozitări în amestec de deșeuri menajere, deșeuri vegetale, deșeuri din construcții și demolari, deșeuri reciclabile (PET-uri, hârtie și carton), deșeuri periculoase (azbest), anvelope uzate, precum și deșeuri rezultate de la igienizarea cimitirelor pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Pe o suprafață de aproximativ 800 mp au fost identificate urme de utilaje, cel mai probabil utlilizate la lucrări de nivelare și acoperire a deșeurilor. Pe pășunea comunală, pe o suprafață de câteva hectare au fost identificate deșeuri răzlețe, antrenate de vânt și depozitări de deșeuri incendiate (cantități mari de cenușă), susțin comisarii Gărzii de Mediu.

Aceștia au aplicat o sancțiune de 40.000 lei, dar, în plus, s-au trasat și o serie de măsuri care trebuie aplicate de îndată, respectiv salubrizarea zonei și aducerea amplasamentului în circuit natural, se interzice eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, montarea de plăcuțe avertizoare privind interzicerea depozitarii deșeurilor pe amplasamentul din extravilanul localitțăii Lișmănișa, DJ 298 A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *