Rata de infectare COVID-19 în municipiul Botoșani, în creștere și miercuri. Ce spune prefectul despre activitatea HoReCa

Rata de infectare cu noul coronavirus este în creștere și miercuri în municipiul Botoșani, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Botoșani. Dacă marți incidența în municipiul reședință de județ era de 2,91 la mia de locuitori, miercuri aceasta a ajuns la 2,96 la mie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 56 de noi cazuri COVID-19 în județ, iar 28 sunt din municipiul Botoșani. Prefectul Dan Nechifor își dorește ca restaurantele să nu fie închise, din nou.

Noi sperăm să ținem în frâu și să nu reușim să depășim 3 la mia de locuitori. Vom încerca să facem, în afară de calcul prevăzut de actele normative în vigoare să facem și acel calcul vizavi de focare și să nu închidem activitatea din HoReCa”, a precizat Nechifor.

Concret, autoritățile vor cere Institutului Național de Sănătate Publică ca în calculul ratei de infectare să nu intre focarele din spitale și unități sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *