Doliu! Încă un reputat profesor din Botoșani s-a stins din viață. „Cel mai bun profesor, un om calm, niciodată nu își vorbea urât”

Un reputat profesor din Botoșani s-a stins din viață. Este vorba despre profesorul Viorel Fantu de la Școala Populară de Arte. Acesta activa în cadrul secției instrumente de suflat de 36 de ani.
În anul 1976 a absolvit Conservatorul de Muzică „George Enescu” Iaşi, secţia clarinet, diplomă de absolvire – licenţă cu modul pedagogic. Acesta se ocupa de orchestra Şcolii, denumită „Noua Generaţie”.
Deci nu imi vine sa cred, cel mai bun profesor, un om calm, niciodata nu iti vorbea urât, au trecut prin mâna lui foarte multi elevi. Chiar nu imi vine sa cred.

Odihnă veșnică acolo sus si mereu o sa rămâneți în inimile tuturor elevilor”, spune Marius Băltoi.
„Mă botezase „mărunțica” împreună cu ceilalți colegi de la școala populară, în urma unei melodii pe care o tot cântam. Era unul din prietenii mei din categoria +20 ani, cum obișnuiam să îi am pe atunci. Și iată-i, se duc unul câte unul. Nu știu dacă perioada e de vină. Nu știu dacă Dumnezeu are nevoie de mai mulți îngeri care să-i cânte, nu știu dacă e normal că deși m-a întristat vestea, toate șocurile din ultima perioada m-au făcut să fiu imună într-un fel sau altul. Domnule profesor, am rămas cu amintirile în care ne întindeați pe toți la o masă prin comune, când stăteam până târziu în noapte și așteptam să se sature lumea de veselia adusă de dumneavoastră prin muzică și felul de a fi. Toate astea rămân, să știți. În sufletele tuturor. Iar eu pentru dumneavoastră voi rămâne tot mărunțica. Drum lin, Viorel Fantu, cel ce mi-a zis întâi „mărunțica”!”, spune Teodora Grumeza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *