Tristețe imensă după moartea botoșăneanului care a realizat statuile din parcul Sucevei și parcul primăriei. „Un om onest, artist plastic cu o bogată activitate”

Profesorul Aristotel Vasiliu din Botoșani, care s-a stins din viață luni, este considerat unul dintre cei mai importanți artiști ai Botoșaniului. Acesta a realizat bustul lui Mihai Eminescu de la Liceul din Vorona, dar și statuile din Parcul Sucevei și Parcul Primăriei. „Un artist desăvârșit, un profesor extraordinar, un mentor, un om bun”, sunt doar câteva dintre însușirile pe care i le atribuie cei care l-au cunoscut.
Un om discret, blând, de o modestie rară, Aristotel Vasiliu a lăsat creațiile sale moștenire.

„Drum lin către îngeri, domnule profesor Aristotel Vasiliu! Un ultim omagiu celui care mi-a fost profesor, apoi coleg și mentor, ale cărui povețe și încurajări mi-au fost de mare ajutor la începutul carierei. Un om onest, artist plastic cu o bogată activitate artistică și profesor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani timp de 30 ani (1990 – 2010), îndrumătorul multor generații de tineri artiști. Este autorul (printre altele) unor statui pe lângă care trecem des, situate în Parcul Sucevei și Parcul Primăriei Botoșani”, spune Genoveva Dolhescu.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace! Domnule profesor veti rămâne mereu in amintirea mea și a colegilor mei!”, transmite o fostă elevă a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *