Prefectul Dan Nechifor a împărțit atribuțiile celor doi subprefecți. Cine îi va ține locul în momentul în care va lipsi din instituție

Prefectul județului Botoani, Dan Nechifor, a stabilit atribuțiile pentru subprefecții Aneta Gireadă și Magda Oleniuc. Astfel, subprefectul Aneta Gireadă este cea care îi va ține locul prefectului în cazul în care acesta va lipsi din instituție. De asemenea, aceasta va analiza activitățile desfășurate de instituțiile publice, va lucra direct cu șefii de instituții publice din Botoșani, va dispune și măsuri în vederea organzării ședințelor de Colegiu Prefectural. Tot Aneta Gireadă va elabora proiectul privind înființarea oficiilor prefecturale, va gestiona și urmări măsurile dispuse de prefect și va fi cea care va ține legătura cu secretarii de UAT-urilor din județ.

Atribuțiile subprefectului Magda Oleniuc sunt mai reduse. Aceasta se va ocupa de verificarea documentației și eliberarea apostilei pentru actele oficiale administrative, va acorda consultanță autorităților administrației publice locale, va elabora proiectul privind înființarea oficiilor prefecturale, însă va trebui să răspundă și unor sarcini date de prefect în legătură cu activitatea instituției prefectului. Cei doi subprefecți au fost numiți în funcții pe 4 martie.

3 thoughts on “Prefectul Dan Nechifor a împărțit atribuțiile celor doi subprefecți. Cine îi va ține locul în momentul în care va lipsi din instituție

  1. Dorim succes elitei politice si sa avem succesuri pe meseriile care sunt majoritare in judetul Botosani, domne ajuta sa insailam politic bine …

  2. Foarte tare? Constatăm că prefectul și-a delegat aproape toate atribuțiile, dar el ce mai face?
    In al doilea rând, madame Gireadă cică va analiza activitatea instituțiilor publice. Suntem curioși să aflăm cam cum va face această analiză și în ce scop pentru că: ministerele nu prea bagă în seamă prefecturile, administrațiile publice locale nu se supun ,,analizei” unui subprefect, ele neavând o autoritate superioară; prefectul verifică doar legalitatea hotărârilor emise de consiliile locale și a dispozițiilor primarilor. Și atât. In plus, cred că este o glumă bună și un consum inutil de fonduri publice să numești câte doi subprefecți la fiecare județ. Pentru ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *