Prefectul județului Botoșani, avertisment către funcționarii publici din primării și instituții publice: Voi trimite controale

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a transmis un avertisment către funcționarii publici din primării și cei din instutuțiile publice din Botoșani, că va trimite controale pe capul acestora, dacă nu vor avea un comportament adecvat cu cetățenii. Nechifor a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în peste 25% din unitățile administrativ teritoriale din județul Botoșani au existat reclamații din partea cetățenilor vizavi de conduita funcționarilor publici. Același lucru, susține prefectul, s-a întâmplat și în instituțiile publice.

Orice persoana care se consideră vătămată poate depune plângere vizavi de faptele sau care aduc atingere interesului unui cetățean. Am hotărât ca dacă voi mai avea sesizări de genul acesta, voi emite ordin cu comisii mixte care să verifice sesizările cetățenilor și la rândul lor să sesizeze instituțiile abilitate faptele care atrag răspunderea disciplinară și penală.  Cetățenii sesizează comportamentul tuturor angajaților din UAT, de la primar, viceprimar, șef serviciu, secretar general și funcționari simpli, refuzul de a elibera adeverințe, comportament inadecvat. Același lucru și în instiutuții publice și am spus că trebuie schimbat modul de abordare în condițiile în care funcționarii publici nu au numai drepturi ci și îndatoriri”, a spus Dan Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *