Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean va fi pusă din nou în funcțiune, după creșterea cazurilor COVID. Medic: Nu mai sunt locuri libere la ATI

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean va fi pusă din nou în funcțiune după creșterea cazurilor COVID 19, atât în județul Botoșani, cât și în țară. Situația este una îngrijorătoare, toate paturile de ATI pentru bolnavii COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate, a anunțat directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței. Potrivit sursei citate, pentru a face față valului de internări se dorește ca Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă să devină operațională în cel mai scurt timp.

Încercăm să operaționalizăm Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, având în vedere că paturile ATI și paturile de ATI din toate spitalele din țară sunt pe zero. Nu mai sunt locuri libere, inclusiv la Botoșani. În ultimele trei-patru zile avem zero locuri libere pentru pacienții COVID, motiv pentru care încercăm cât putem de repede să operaționalizăm și Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă”, a precizat Adăscăliței.

Directorul DSP a declarat că se încearcă găsirea de soluții pentru asigurarea de personal medical pentru această unitate, urmând să fie transferați medici de la Iași și personal mediu de pe secțiile Spitalului Județean.

Trebuie să găsim soluții în ceea ce privește personalul medical care va deservi unitatea. Avem sprijin de la Centrul universitar din Iași, care ne sprijină cu medici pe terapie intensivă. Încercăm să găsim soluții și cu personalul mediu și auxiliar pentru a putea deschide această unitate și a o putea folosi. Avem nouă paturi autorizate pe Unitatea de terapie intensivă și sperăm în cel mai scurt timp să dăm drumul. Internările pe partea COVID au crescut în ultimele zile, la spital toate locurile sunt ocupate, iar la Infecțioase sunt puține locuri. Toate cele 15 paturi de terapie intensivă au fost ocupate”, a adăugat directorul DSP.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă a fost închisă în luna ianuarie, din cauza infiltrațiilor din tavan. O firmă din Turcia a ajuns la Botoșani și a remediat defecțiunile.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean a fost închisă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *