Ți se rupe sufletul! Un bărbat din Botoșani trece prin clipe cumplite. „Acum vreau să am de mâncare, că n-am nici bani de pâine, n-am ce mânca”

„Acum vreau să am de mâncare, că n-am nici bani de pâine, n-am ce mânca…”. Este mesajul dureros al unui bărbat de 69 de ani din satul Balinți, comuna Havârna. Costică Lazăr nu beneficiază nici măcar de pensie pentru că nu a avut bani să meargă pe drumuri să își facă documentele necesare.

După ce i-am dat ce mi-a cerut, (n.r. bani de pâine) l-am întrebat cum se explică situația lui materială din prezent. Mi-a spus că are drept de pensie, cartea de muncă se află la o întreprindere din mun. Buzău și nu are posibilități materiale de-a se deplasa la Buzău pentru demersurile necesare depunerii formelor legale la Casa de Pensii. L-am întrebat dacă a apelat la primăria Havârna pentru a fi ajutorat. El spune c-a fost, în anii trecuți de mai multe ori, dar a fost tratat cu indiferență și sictir”,  a povestit Costache Muraru, un localnic din Havârna.

Bărbatul l-a sfătuit să meargă din nou, luni, la primărie pentru a sta de vorbă cu noua conducere de la instituție.

„Dacă va avea bani de autobuz, va merge la Havârna, dar dacă nu, nu”, spune Costache Muraru.

Cazul a ajuns și în atenția polițistei de frontieră Simona Elena Suhan, care, prin intermediul Asociației Simona Elena și Voluntarii va încerca să îl ajute pe bătrân. Cei care vor să contribuie la ajutorul oferit acestuia îl pot găsi personal în satul Balinți ori pot lua legătura cu Simona Elena prin intermediul Facebook.

Șocant! Bărbat găsit mort lângă ghenele de gunoi într-un cartier din muncipiul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *