Braconieri puși sub urmărire penală după ce au vânat ilegal pe mai multe fonduri de vânătoare din Botoșani: 15 căprioare și nouă iepuri au ucis

Doi braconieri sunt urmăriți penal, după ce au vânat ilegal pe mai multe fonduri de vânătoare din județul Botoșani. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni susțin că infracțiunile de braconaj au avut loc în perioada 28 octombrie-13 dcembrie 2020. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, cele două persoane su reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări.
În baza probatoriului administrat s-a reținut faptul că în perioada 28 octombrie-13 decembrie, două persoane, identificate la acest moment, s-au deplasat de 11 ori pe suprafețele agricole și imașurile comunale din extravilanul comunelor Vorniceni, Știubieni și Ungureni, județul Botoșani, fiind însoțite de câini de vânătoare din rasa ogar. Au desfășurat activități de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire, capturare și ucidere a animalelor și păsărilor cu ajutorul ogarilor, fără a deține permis de vânătoare. Au reușit să vâneze ilegal un număr de 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări”, susțin anchetatorii.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a prejudiciului cauzat, prin capturarea și omorârea celor 15 căprioare, 9 iepuri și 28 păsări, este de 39.256 euro sau echivalentul în lei.
Dosarul penal este instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală numărul 9 Vlăsinești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *