Actorul botoșănean, protagonist în cel mai urmărit serial de comedie din România: Las Fierbinți

Cunoscutul actor botoșănean Florin Aionițoaei a apărut în cel mai urmărit serial de comedie din România: Las Fierbinți, de la Protv. Florin Aionițoaei  a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti (1997). Acesta este actor la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani.

Totdeauna am fost mândru că m-am născut în satul Roşiori din judeţul Botoşani. Nu am ascuns nimic niciodată despre această rădăcină. Totdeauna am spus că mă trag dintr-o familie de răzeşi; răzeş însemnând înnobilat de domn în urma unor fapte de arme. Toată genealogia mea, cea pe care o cunosc, străbunicul meu, bunicul meu, tatăl meu au luptat pe front, pe diverse fronturi: războiul de independenţă, primul război mondial, al doilea război mondial. Au primit medalii dar au primit şi pământ. De aia eu spun că sunt fecior de răzeş. Tot timpul am fost mândru de strămoşii mei, sunt mândru de contemporanii mei şi de aceea mă apucă dracii când aud pe unii care spun: ţară de rahat, judeţ de rahat, nu am ce face aici… De aceea le zic: prietene dacă-i totul murdar şi de rahat ia mai du-te-n… într-un loc mai curat şi lasă-ne!… Mie-mi place să stau în Botoşani, unde este fântâna culturală din care soarbe toată ţara, unde este o efervescenţă intelectuală deosebită şi care se revarsă asupra tuturor românilor. Eu sunt mândru şi în acelaşi timp fericit să fiu, aici, unde am respirat prima dată aer, unde am spus prima dată: ,,oa” şi am băut prima dată apă. Se spune că în locul unde ai respirat prima dată şi de unde ai băut prima dată apă, acolo te simţi bine şi acolo te poţi împlini spiritual. Am renunţat la Bucureşti pentru că aici, acasă, pot să văd luna şi soarele. Şi mă simt bine aici printre consătenii mei şi printre concetăţenii mei botoşăneni, aşa cum sunt ei: nici mai buni nici mai răi decât în altă parte”, spunea Aionițoaei, pentru Revista Luceafărul.

Regizat de Dragoş Buliga, împreună cu Constantin Popescu (sezonul 1) şi Letiţia Roşculeţ (sezonul 2), după un scenariu de Mimi Brănescu, serialul spune poveşti rurale extrem de amuzante, dar autentice. Acţiunea se petrece în satul Fierbinţi, acolo unde existenţa locuitorilor se desfăşoară lent, într-un paradis rural care s-a adaptat, în stil pur românesc, la vremurile moderne. Personajele serialului sunt de-a dreptul remarcabile, cu poveşti şi dialoguri spumoase, nişte Moromeţi ai secolului al XXI-lea, care înlocuiesc Poiana lui Iocan cu crâşma lui Bobiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com