FOTO! Cartier din municipiul Botoșani modernizat cu 1,9 milioane lei. Cum va arăta

Lucrări de modernizare într-un cartier din municipiul Botoșani. Este vorba despre zona de pe Aleea Nucului, care va fi reabilitată cu fonduri externe, în cadrului proiectului „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate”. Proiectul este derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, invetiția având o valoare de 1,9 milioane de lei. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni, potrivit unui comunicat al Primăriei Botoșani.

Printr-o abordare complexă, acest proiect reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate în această zonă devaforizată și marginalizată”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Va fi amenajat un părculeț de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare. De asemenea, va fi facilitat accesul pentru minim 219 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate) la activități sportive și recreaționale. Proiectul presupune și realizarea de alei pietonale și de rețele edilitare.

Parcul va fi dotat cu 3 cișmele de apă și 7 sisteme pentru irigat. Vor fi dotări cu mobilier urban, toalete publice, echipamente de joc şi sport. De asemenea, vor fi montați și 16 stâlpi de iluminat dar și 6 camere video cu senzori de mișcare și capacitate de stocare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *