Concediile medicale, nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani din toamna anului trecut. Director: Niciodată nu am avut o așa de mare restanță

Concediile medicale nu au mai fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătare din luna octombrie a anului trecut. Președintele CAS Botoșani, Carmen Nicolau, susține că este prima dată când instituția pe care o conduce se confruntă cu o astfel de problemă.

Niciodată nu am avut o așa de mare restanță ca acuma. Nu avem bani. Ne trebuie în jur de 10 milioane să achităm toate concediile medicale pentru toți care au depus decontarea concediilor medicale și am primit 2,6 milioane lei. Diferența este mare”, a precizat Carmen Nicolau.

Directorul CAS Botoșani spune că din acest motiv, chiar dacă se fac controale la angajatori ca urmare a reclamațiilor făcute de angajați, nu se pot da decât avertismente. Carmen Nicolau speră ca până la sfârșitul lunii să se primească bugetul, astfel încât să fie efectuate și aceste plăți.

S-a aprobat bugetul și așteptăm și noi buget. Cel mai tare sunt afectați micii angajatori, care au doi salariați și dacă ăia sunt în concediu medical… Ca acum nu am avut nicodată o restanță așa de mare pe concedii medicale”, a adăugat Nicolau. 

Problema privind neplata concediiilor medicale a fost ridicată într-o conferință de presă și de managerul Spitalului Județean, Doina Caba. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *