Anunț de ultimă oră! Starea de alertă va fi prelungită. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri după amiază, o sedință de lucru privind siguranța publică în unitățile de învățământ. Iohannis a anunțat că starea de alertă va fi prelungită și se va circula fără restricții până la ora 22.00.

„Cifrele sunt îngrijorătoare, tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunea pe secțiile ATI este tot mai mare. Dragii mei, haideți să nu irosim ce am câștigat prin campania de vaccinare. Campania de vaccinare merge foarte bine. Până în prezent s-au vaccinat peste 1 milion de români iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul centrelor de vaccinare crește de la o săptămână la alta astfel încât la vară vom avea un nivel foarte bun de vaccinare a populației. Dar până atunci trebuie să avem grijă să ‘nu ne înecăm la mal’.

Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Restricțiile în vigoare vor fi păstrate. Circulația pe timp de noapte, restricționată de la ora 23, va fi restricționată mai devreme, probabil de la ora 22.

Și în final, un mesaj care este probabil important pentru mulți: nu avem în vedere un lockdown (carantinare națională, n.r.) de Paște „, a spus președintele, după ședința cu factorii de decizie din Guvern.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *