FOTO Șapte botoșănence, asistent maternal, sărbătorite cu diplome și flori de Ziua Femeii. Una dintre acestea a avut în îngrijire 21 copii

Șapte femei, care lucrează ca asistent maternal la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, au fost omagiate cu ocazia Zilei de 8 Martie. Cele șapte au primit din partea reprezentanților Consiliului Județean și ai DGASPC diplome de recunoștință și flori, în semn de apreciere pentru copiii pe care i-au avut în îngrijire. 

Sunt șapte mămici care au ales ca în decursul timpului, prin mâinile domniilor lor, prin familiile domniilor lor să treacă mai mulți copii. (…)Diploma este pentru toate îmbrățișările calde și vorbele bune, pentru grija din fiecare zi, pentru fiecare lacrimă ștearsă de pe obraz și pentru iubirea necondiționată. Vă mulțumim pentru tot devotamentul și toată priceperea de care dați dovadă în fiecare zi pentru oamenii mici de azi, care vor deveni oamenii mari de mâine. Primiți din partea noastră toate aprecierile”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. 

Rodica Șalaru, din municipiul Botoșani, este asistent maternal din 1999 și a îngrijit nu mai puțin de 21 de copii, din care 19 au plecat în adopție.

Săvinescu Nadia Cecilia este din Curtești,  iar din 1999 a avut grijă ca și asistent maternal profesionist de 16 copii. Șase au plecat în adopție, doi reintegrați în familia natural și doi îi are îi îngrijire în acest moment.  Moroșanu Micuța, din orașul Darabani, din 2003 și până în prezent a avut grijă de zece copii. Celelalte asistente maternale, respectiv Maria Radu, Constanța Timoc, Purice Inga și Elena Abăcioaei au avut în grijă câte opt, șapte, șase ori trei copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *